Felállt a 2024-es kangvoni téli ifjúsági olimpiai játékok szervezőbizottsága

Felállt a 2024-es gangwoni téli ifjúsági olimpiai játékok szervezőbizottsága

2020. 09. 08.
Megosztás

Megtartotta alakuló ülését Szöulban a 2024-es kangvoni téli ifjúsági olimpiai játékok (YOG) szervezőbizottsága, amely megkezdte felkészülését a következő téli YOG-ra.

A szervezőbizottság élére a Kyobo Life biztosítási vállalat elnökét és vezérigazgatóját, Shin Chang-jae-t választották meg, aki sok éve elkötelezett az ifjúsági sport és kultúra fejlesztése iránt Dél-Koreában. „Az olimpiai szellemből fakadó egységre és szolidaritásra sokkal nagyobb szüksége van, mint eddig bármikor, éppen ezért abban szeretnék segíteni a fiatal sportolóknak, hogy tapasztalják meg az ifjúsági olimpiai játékokat, hogy aztán majd a felemelkedő globális kultúra szerves részévé váljanak. Kötelezettséget vállalok arra, hogy a téli ifjúsági olimpiai játékok a közösségről és az életre szóló emlékekről fog szólni” – mondta a szervezőbizottság elnöke ünnepi beszédében.

A gangwoni szervezőbizottság vezeti majd a dél-koreai kormánnyal, Gangwon tartománnyal, valamint a Dél-koreai Sport és Olimpiai Bizottsággal való együttműködést, amely a szervezésre, finanszírozásra, tervezésre, valamint megrendezésre ad teljes felhatalmazást a frissen alakult grémiumnak.

Az ifjúsági olimpiai játékok intézményét a Nemzetközi Olimpiai Bizottsága alapította meg mint magas szintű multisporteseményt. A sportolói teljesítmény, a cél által vezérelt sportfesztivál és az innováció inkubátora egyedi kombinációját felvonultató sportesemény a fiatal, 15 és 18 év közötti élsportolókat hozza össze, akik ez idő alatt fejlesztik a sportkészségeiket, megélik az olimpiai értékeket, valamint megosztják élményeiket a világ más tájairól érkező ifjúsági sportolókkal. Az első téli ifjúsági olimpiai játékokat Innsbruckban rendezték 2012-ben, azóta pedig minden négy évben megrendezik a nemzetközi ifjúsági sporteseményt. Kangvont még a 2020. január 10-én, a svájci Lausanne-ban tartott 135. NOB-kongresszuson választották meg a 4. téli YOG rendezőjévé.

Kangvon 2024 számos sportlétesítményt fog majd használni a 2018-as phjoncshangi téli olimpiai játékokból, magas színvonalat biztosítva így az egész világból érkező ifjú sportolóknak.

(olympic.org; fotó: Kangvon 2024, Getty Images)