Párizs 2024 -  Helyszínek

Felavatták a marseille-i vitorlásközpontot

2024. 04. 04.
Megosztás

Április 2-án felavatták a marseille-i yachtkikötőt, amely a nyári olimpia vitorlásversenyeinek ad majd otthont. A párizsi olimpia alkalmával a magyar Érdi Máriának és Vadnai Jonatánnak szurkolhatunk majd.

A Marina du Roucas Blanc, melyben hat épület kapott helyet, két év alatt készült el. Tony Estanguet, a szervezőbizottság vezetője a keddi avatóünnepségen csúcsszínvonalúnak és inspirálónak nevezte a létesítményt – az insidethegames.biz oldal beszámolója szerint.

Párizs 2024 -  Helyszínek

Marseille, 2024. április 2. Tony Estanguet, a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezőbizottságának elnöke a játékok vitorlásversenyeire átalakított marseille-i Roucas-Blanc kikötő avatóünnepségén 2024. április 2-án.

MTI/AP/Daniel Cole

Az avatóünnepségen részt vett Amélie Oudéa-Castera francia sportminiszter is. Az eseményen optimist egyszemélyes kishajókkal kisdiákok tartottak sportági bemutatót.

Párizs 2024 -  Helyszínek

Marseille, 2024. április 2. Amélie Oudéa-Castera francia sportminiszter (k) egy vitorlással ismerkedik a 2024-es párizsi nyári olimpia vitorlásversenyeire átalakított marseille-i Roucas-Blanc kikötõ avatóünnepségén 2024. április 2-án.

MTI/AP/Daniel Cole

Július 28. és augusztus 8. között 330 vitorlázó versenyez majd itt tíz hajóosztályban.

A magyarok vitorlázásban Érdi Mária (ILCA 6) és Vadnai Jonatán (ILCA 7) révén két kvótával rendelkeznek.

Párizs 2024 -  Helyszínek

Marseille, 2024. április 2. Az olimpiai öt karika a 2024-es párizsi nyári olimpia vitorlásversenyeire átalakított marseille-i Roucas-Blanc kikötő egyik üvegfalán a létesítmény avatóünnepségén 2024. április 2-án.

MTI/AP/Daniel Cole

A párizsi olimpián több sportág eseményeit is a francia fővároson kívül rendezik, a vitorlázás mellett ilyen például a szörf (Tahiti), a kézi- és kosárlabda (Lille), a labdarúgás (Lyon, Nice, Marseilles, Bordeaux, Nantes, Saint-Étienne) és a sportlövészet (Chateauroux).