Felavatták Dunszt Ferenc emléktábláját

Felavatták Dunszt Ferenc emléktábláját

2013. 09. 25.
Megosztás

Felavatták a Messzi István Sportcsarnok előterében, a januárban elhunyt idősebb Dunszt Ferenc, mindenki Frici bácsija emléktábláját.

A szombat délelőtti avatóünnepségen a családtagokon kívül nagyon ismerős, barát jelent meg.
A táblaavatásra a szokásos „Hírös Kupa” Nemzetközi Férfi Röplabdatorna keretein belül került sor. A tornát idén Dunszt Ferenc Emléktorna néven rendezték meg.

A megjelenteket Kása Róbert, a GORTER Kecskeméti Röplabda Club ügyvezetője üdvözölte, majd átadta a szót dr. Zombor Gábor polgármesternek.

“Szomorú szívvel állunk itt, mert friss a fájdalom. Frici bácsi igazi kecskeméti volt, igazi sportember. Neki megadatott, amire nagyon sokan vágyunk, hogy szeressék, hogy tiszteljék. Őt még a halála után is nagyon sokan fogják tisztelni. Bízom abban, hogy nagyon sok fiatal fogja követni a példáját” – mondta a város első embere, aki azt is hozzátette: reméli, hogy valóra válik Frici bácsi álma, és a kecskeméti röplabdacsapat hamarosan megnyeri a bajnokságot.

Az avatóünnepségen idősebb Dunszt Ferenc életútját dr. Bodóczky László, a Kecskeméti Olimpiai Barátok Bóbis Gyula Körének elnöke elevenítette fel. Az emléktábla avatás koszorúk és a megemlékezés virágainak elhelyezésével zárult.
Az eseményen részt vett és koszorút helyezett el dr. Jakabházyné Mező Mária a MOA főtitkára is.

(Forrás: KeSport)