Felhívás! – Fiatal Sportvezetők Akadémiája 2023

Felhívás! – Fiatal Sportvezetők Akadémiája 2023

2023. 01. 13.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság Esélyegyenlőségi Bizottsága idén is megrendezi a Fiatal Sportvezetők Akadémiája elnevezésű programját.

Vannak munkahelyi kihívásaid amire nem mindig van megoldó kulcsod? Van, hogy megbánod döntéseidet, de már túl késő visszacsinálni? Esetleg csak nem rég kerültél a vezetői székbe, és nincs a fejedben egy tiszta távlati szakmai és személyes cél megfogalmazva?

A pszichológia, mentális felkészültség segíthet elérni a célodat, továbbá akkor is hasznos lehet, ha már esetleg vezetői pozícióban vagy, de még karriered elején, így jól jön egy kis plusz iránymutatás.

A program során mélyebb betekintést nyerhetsz a szervezeti erőforrásokba, a különböző személyiségtípusokba, a vezetési stílusokba, tanulhatsz a vezetői motivációról és kommunikációról, konfliktuskezelési stratégiákról, továbbá teljesítményértékelésről és érzelmi intelligenciáról is.

A program kimenetele, hogy minden résztvevő egy olyan kész projektötlettel álljon elő, amely hasznos lehet a hazai sportágak vagy szabadidősport számára, miközben a résztvevő számára lehetőséget ad saját ötleteik kidolgozására, kapcsolatépítésre, és azok esetleges megvalósítására.

Az esemény egy zárófogadással zárul, ahol meghívott vendégként részt vesznek különböző sportszövetségek és sportszervezetek képviselői is. A legjobb projektötletek rövid bemutatásra kerülnek a publikum előtt, melynek köszönhetően a szervezetek delegáltjai és a fiatal vezetők egymásra találhatnak egy közös cél megoldása érdekében.

  • A projekt időpontja: 2023 március 11-12.
  • A kurzus időtartama: 12 óra elmélet + projektfeladat + zárófogadás (április 13.)
  • A kurzus ára: 20.000 HUF/fő
  • A projekt helyszíne: Magyar Olimpiai Bizottság
  • Résztvevők létszáma: 12 fő

Részvételi feltételek: 30-40 közötti életév, folyékony angol nyelvtudás, releváns szakmai tapasztalat, magasszintű sportolói múlt, nyitottság a fejlődésre és a sport szociális oldalára, továbbá a befizetett programköltség és ráérés a fentebb említett feladatokra és időpontokban.

A jelentkezés menete: Várjuk önéletrajzodat és motivációs leveledet, amelyben kifejted, hogy mi az a maximum három dolog, amiben szívesen indítanál kezdeményezést vagy véleményed szerint változtatás szükséges a sport berkein belül, vagy csak szívesen erősítenél egy-egy értéket, már meglévő jó célt. Továbbá kíváncsiak vagyunk rá, hogy miért tartod hasznosnak ezt a kurzust számodra. A csatolt dokumentumokat az alábbi email címre kérjük elküldeni január 31-ig: [email protected]

A MOB Esélyegyenlőségi Bizottsága a beérkezett pályázatok közül kiszűri elsőkörben a legmegfelelőbb jelentkezőket, akiket egy rövid, telefonos szóbeli interjúra invitál majd a végleges döntés meghozatala előtt.

Minden jelentkezőt február 10-ig email-ben értesítünk a pályázata eredményességéről.

Kapcsolódó cikkeink:
Lezárult a Fiatal Sportvezetők Akadémiája
Önismeret, célok, motiváció – megtartották a Fiatal Sportvezetők Akadémiája workshopot

(MOB)