Férfi kézi BL: két magyar az idény álomcsapata kapujában

Férfi kézi BL: két magyar az idény álomcsapata kapujában

2013. 04. 13.
Megosztás

Az MKB Veszprém KC két magyar válogatott játékosa, Nagy László és Schuch Timuzsin is ott található ama 32 kézilabdázó között, akik közül a szurkolók kiválaszthatják a 2012–13-as Bajnokok Ligája-szezon álomcsapatának tagjait.

Mind a hét poszton négy játékos közül lehet választani, továbbá négy játékost jelöltek a „legjobb védők" kategóriában – ebben a csoportban található Schuch Timuzsin, akiről a szavazás szervezője, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) honlapja rövid jellemzésében azt írja:
„A csoportkörben a magyar bajnok kapta a második legkevesebb gólt, ez is ékes bizonyítéka annak, milyen jól szervezi Schuch a Veszprém védekezését."

A jobbátlövő Nagy László az év átigazolásaként került Barcelonából Veszprémbe – méltatja a másik magyart az EHF honlapja –, és a világ egyik legjobb balkezes játékosaként támadásban és védekezésben is erős.

Az idényben nyújtott teljesítménye alapján 15 nemzet, illetve 12 klub 32 játékosa kaphat szavazatokat. A Veszprém BL-negyeddöntőbeli ellenfelét, a német THW Kielt hat játékos képviseli.

A szurkolók május elsejéig szavazhatnak az európai szövetség honlapján (eurohandball.com), a végeredményt a BL kölni négyes döntője idején (június 1-2.) ismertetik.

(Forrás: NSO)