Férfi kézilabda: BL-győztes tréner veszi át a válogatottat

Férfi kézilabda: BL-győztes tréner veszi át a válogatottat

2017. 02. 02.
Megosztás


A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalos közleménye szerint a nyártól Ljubomir Vranjes veszi át a férfi kézilabda-válogatott irányítását. A franciaországi világbajnokságon nemzeti csapatunkat negyeddöntőbe kormányzó Xavier Sabaté megbízatása január 31-én lejárt.

Az MKSZ nem hosszabbította meg Xavier Sabaté szövetségi kapitány január 31-én lejárt szerződését, így a Telekom Veszprém vezetőedzője – aki a januári világbajnokságon a hetedik helyen végzett a válogatottal – távozik a nemzeti csapat éléről. Sőt, a magyar bajnok kispadján is csak a szezon végéig marad, ott is a Flensburgtól érkező Ljubomir Vranjes váltja.

A honi szövetség közlése szerint Vranjes a Veszprém mellett a magyar válogatott irányítását is átveszi július elsejétől, megbízatása a nemzeti csapatnál 2020. augusztus 31-ig szól, azaz a tokiói olimpiáig tervez az MKSZ vele. A 43 éves svéd szakember játékosként olimpiai ezüstérmes volt Sydneyben, előtte egy évvel pedig világbajnok lett hazája válogatottjával. Edzőként 2010 óta dolgozik a Flensburgnál, amellyel Német Kupát (2015), KEK-et (2012) és Bajnokok Ligáját (2014) is nyert.

(MOB/MKSZ)