Férfi kézilabda olimpiai selejtezõ - Magyarország-Tunézia

Férfi kézilabda olimpiai selejtező - Tunézia legyőzésével kezdtek a magyarok

2024. 03. 14.
Megosztás

A magyar férfi kézilabda-válogatott végig vezetve 33-24-re legyőzte Tunéziát az olimpiai selejtező tatabányai tornájának első fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda olimpiai selejtezõ - Magyarország-Tunézia

Bodó Richárd (k) és a tunéziai Mohamed Azíz Ajdi a férfi kézilabda olimpiai selejtezõtorna Magyarország - Tunézia mérkõzésén a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 14-én.

MTI, Bodnár Boglárka

Nem volt telt ház a magyarok első meccsén, több száz szék üresen maradt a lelátókon. Mindez a hangulatra és a hazai csapat kezdésére nem nyomta rá a bélyegét. A tizedik percben 6-3 volt az állás, de a folytatásban támadásban és védekezésben is kevesebbet hibáztak az észak-afrikaiak és hat perccel később egyenlítettek (8-8). A cserék hatására újra lendületbe kerültek a házigazdák, hatékonyan működött a védekezés, Mikler Roland ismét bravúrosan védett, és kilenc perc alatt egy 6-0-s sorozattal ellépett együttese, amely a szünetben már 17-10-es előnyben volt.

A második félidőt 4-1-es szériával kezdte Tunézia, amelyből a meccs kétharmadánál piros lap miatt kivált az addig három gólt dobó Hazem Baka. Egy 4-1-es magyar sorozat után visszaállt a hétgólos különbség.
Már az utolsó tíz percet megelőzően eldőlt a meccs, az 52. percben volt először tíz közte, ekkor már a játékpercek elosztására, a rotációra is figyelt Chema Rodríguez szövetségi kapitány. Mikler Roland nyolc, Bartucz László négy védéssel járult hozzá a sikerhez.

"Ahogy a meccs előtt is mondtam, egy torna első mérkőzésén rendkívül fontos a győzelem, mert ha nem sikerül, a második találkozón az életben maradásért kell játszani" - nyilatkozta az MTI-nek Chema Rodríguez.
A szövetségi kapitány hozzátette, minden úgy történt, ahogyan várták, alaposan felkészültek, a játékosok pedig remek teljesítményt nyújtottak, és akár több góllal is győzhettek volna. Hangsúlyozta, további két nehéz meccs vár az együttesre, mert ma este is látható volt, hogy a norvég és a portugál csapat is nagyon magas színvonalat képvisel, "de mi vagyunk itthon, és ellenük is mindent megteszünk majd a siker érdekében".

A pénteki szünnap után a házigazdák szombat este Norvégia ellen folytatják szereplésüket, vasárnap pedig Portugáliával játszanak. A nyári, párizsi olimpiára a csoport első két helyezettje jut ki.

A nap első találkozóján Norvégia három góllal győzte le Portugáliát.

Az első forduló eredményei:
Norvégia-Portugália 32-29 (18-13)
Magyarország-Tunézia 33-24 (17-10)

A további program:

szombat:
Portugália-Tunézia 17.00
Norvégia-Magyarország 19.30

vasárnap:
Tunézia-Norvégia 18.30
Magyarország-Portugália 21.00