Férfi maratoni futás és hegyikerékpár - a záróünnepségen Hosszú Katinka a zászlóvivő

Férfi maratoni futás és hegyikerékpár - a záróünnepségen Hosszú Katinka a zászlóvivő

2016. 08. 21.
Megosztás

Vasárnap, az olimpia utolsó versenynapján a férfi maratoni futásban Csere Gáspárnak és Józsa Gábornak, hegyikerékpárban pedig Parti Andrásnak szurkolhatunk, ők lesznek a riói játékok utolsó magyar szereplői. Éjszaka záróünnepség, ahol Hosszú Katinka viszi a magyar zászlót.

A férfi maratoni futás magyar idő szerint 14.30 órakor, a hegyikerékpárosok viadala 17.30-kor rajtol. A záróünnepséget magyar idő szerint hétfőn hajnali egy órától rendezik, a szervezők látványos show-t és valódi karneváli hangulatot ígérnek az eseményre. A magyar zászlót a Rióban három arany- és egy ezüstérmet nyerő úszó, Hosszú Katinka viszi.

Az augusztus 21-ei programot itt találja.

A nemzetek közötti éremtáblázatot ide kattintva tekintheti meg. Magyarország 8 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel a 12. A rangsort az Egyesült Állmok vezeti (43, 37, 36). A magyarok eddig 176 olimpiai aranyérmet gyűjtöttek az olimpiák történetében. A nyári és téli ötkarikás érmek száma 501.

Az aranygép augusztus 24-én reggel érkezik Budapestre, az érmesek fogadására a Syma Rendezvénycsarnokban kerül sor 9 órától. Az esemény sajtónyilvános, a MOB a szurkolókat is oda várja. A repülőtéren nem lesz lehetőség a szurkolók és a sportolók találkozására, illetve interjúk készítésére sem!

(MOB)