PHOTO 2023 12 01 14 04 14

Finnországi találkozó a nemek közti egyenlőség jegyében

2023. 12. 02.
Megosztás

Egy évtized munkája – az európai olimpiai bizottságok közös szervezetének nemek közti egyenlőség, diverzitás és inklúzió bizottsága (EOC GEDI) a megalakulásának 10 éves évfordulóját tartotta Helsinkiben, a Finn Sportok Házában, ahol a Finn Olimpiai Bizottságot, Paralimpiai Bizottságot és a legtöbb nemzeti sportszövetséget is meglátogatták a bizottság tagjai.

Az egész napos személyes megbeszélésen részt vett a grémium tagjaként Bényi Szabolcs, a Magyar Olimpiai Bizottság részéről pedig kapcsolattartóként Szarka Tünde, a nemzetközi osztály munkatársa, aki több ponton is kapcsolódik a testület munkájához, többek között a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Safeguarding officer képzését sikerrel zárta a közelmúltban, továbbá a parasport területén is aktívan tevékenykedik.

PHOTO 2023 12 02 09 53 23
EOC

„A rendkívül jó hangulatú megbeszélésen számos ambiciózus célt és jövőbeli feladatot felvázoltunk a nemek közti egyenlőség elősegítésére, a diverzitás promotálására és az inklúzió megvalósítására a sport minél több területén az európai olimpiai mozgalomban. A GEDI bizottság megtárgyalta a következő periódusra vonatkozó célokat és feladatokat, igazodva az EOC Strategic Plan 2030 program kiemelt prioritásaihoz. Ezen célok és feladatok különböző területeket fednek le az olimpiai ökoszisztémában, az európai sportmozgalom hosszútávú fenntarthatósági céljait biztosítva” – tájékoztatott Bényi Szabolcs, aki idén május óta tagja a bizottságnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, az EOC jogi bizottságának dr. Deutsch Tamás, a MOB alelnöke is tagja.