7 Q3 A8960

Finomítás, formába hozás – Szilágyi Áronék túlvannak az utolsó fontos edzésen

2024. 07. 26.
Megosztás

Vívóink közül a férfi kard, illetve női párbajtőr egyéniben indulók szombaton már bekötnek – pénteken tehát utolsó fontos edzésüket teljesítették a faluban. Volt iskolázás, barkácsolás és néhány mosoly is.


Mielőtt péntek délután beköszöntött volna az edzésekre is érvényes megnyitó miatti moratórium, azért tréningeztek egy utolsót a férfi kardcsapat tagjai, valamint a párbajtőröző Muhari Eszter, hiszen ők szombaton már tétre vívnak majd.

Egy kerek órányi edzéslehetőséget kaptak az olimpiai faluban, a 6-os pást és vonzáskörzete volt az övék, itt dolgozott váltásban a férfi és női szakasz. Önálló bemelegítése és ráhangolódása után ki-ki a saját edzőjével dolgozott – miközben azért egy-két mosolyra is futotta, a férfi kard egyéni háromszoros bajnoka és címvédője, Szilágyi Áron pedig még barkácstudását is csillogtatta, amikor a fűrésszel igazított sporteszközén.

7 Q3 A9019
MOB-Média

„Van, aki szeret még ilyenkor vívni, van, aki nem. Van, akik csak iskoláznak, vannak, akik direkt pengeéhséget kreálnak maguknak, hogy a versenynapon nagyon akarják. Ez egyénileg változó” – kezdte Boczkó Gábor szövetségi kapitány, aki részletezte is a tanítványok aktuális napi edzésprogramját.

Eszerint például Szilágyi Áron hosszabb iskolázás és nagy nyújtás után a kardját rakta össze – ehhez kellett a kis barkácsolás, hogy a gyárilag steril, majd méretre vágott pengét betörje és a saját igényeihez igazítva állítsa be holnapra.

Általánosságban úgy nyilatkozott a mester, hogy a verseny előtt már csak minimális mozgás és inkább finom mozdulatok kellenek: ez a finomítás és formába hozás utolsó fázisa.

7 Q3 A8972
MOB-Média

Mivel az említett sportolók szombat reggel már bekötnek és sportpályafutásuk legnagyobb álmáért indulnak versenybe, a megnyitó ünnepségen részvétel nekik szóba sem jöhetett.

Időközben viszont elkészült a sorsolás – érdekességekkel, amerre csak nézünk.

Időrendben elsőnek a párbajtőröző Muhari Eszter lép majd pástra, az ő ellenfele 11:15-től a világranglista-9. kínai Tang Jun-jao lesz.

7 Q3 A9010
MOB-Média

Az ebédidő vége felé, 13:20-kor kezd majd Szatmári András a házigazdák vívójával, a francia Apithy Bolade-dal, Szilágyi és Gémesi Csanád pedig 13:45-től vív a kanadai Fares Arfával, illetve az egyéni világbajnokkal, az amerikai Eli Dershwitzcel.

Az ismert fordulat fonákjaként szerencsétlenség lehet a szerencsében, ha Szilágyi és Szatmári is továbbjut az első fordulóból, mert akkor a második kanyarban, a legjobb 16 között egymással találkoznak 15:25-kor…

7 Q3 A8967
MOB-Média

„Olimpia, ez van” – summázta a vak(bal)szerencsét Boczkó Gábor, gyorsan hozzátéve, hogy ez kívülről tűnik nagyobb dolognak. „Világkupákon ez más sokszor előfordult, a napi forma majd eldönti. Nincs ezen feszkó, egy szobában is laknak.”

Vasárnaptól aztán jön majd a többi vívónk és számunk, ám ezzel még ráérünk, babonából azt is elhallgatjuk, mikor van a férfi kard egyéni fináléja…

7 Q3 A9020
MOB-Média

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.