Floorball: először bajnok a SZPK-Nokia Komárom

Floorball: először bajnok a SZPK-Nokia Komárom

2014. 04. 29.
Megosztás

Fennállása első bajnoki címét szerezte meg az SZPK-Nokia Komárom, miután a női floorballbajnokság döntőjének második felvonásán is legyőzték az Eszterházy MEISE-t.

A tavalyi női bajnokság bronzérmes csapata, az SZPK-Nokia Komárom rosszabbul aligha kezdhette volna az idei szezont, mint ahogy azt tették. Négy fordulót követően mindössze egy pontot tudtak szerezni, ezzel elszállni látszott a tavalyi eredményhez képest az előrelépési lehetőség. Első győzelmükre – a hírek szerint utolsó női bajnoki szezonját futó – Ares HC csapata ellen került sor 2014 januárjában régi-új edzőkkel egy nyeretlen fél évet követően. Az alapszakasz további három mérkőzéséből kettőt megnyerve végül bejutottak a rájátszásba. Ekkor még senki sem sejtette, hogy akár bajnokok is lehetnek.

Ellenfelük a százszázalékos teljesítménnyel az alapszakaszt magabiztosan megnyerő Neumann Pillangók voltak, akik ellen két győzelmet kellett szerezniük a döntőbejutáshoz. A baljós előjelű alapszakaszt követően a komáromi lányok kisebb megleptést okozva két szoros mérkőzésen – két egygólos győzelemmel –, sikerrel vették ezt az akadályt is és a döntőben a másik ágon bejutó egri Eszterházy MEISE csapatával játszottak a szintén két diadalig tartó párharcok során.

Döntő

Az első mérkőzésre Egerben került sor, ahol 3–0-s vezetést követően végül 3–1-es győzelmet arattak és ezután hazai pályán, hazai közönség előtt játszhattak a bajnoki címért. A mindent eldöntő találkozóra 2014. április 27-én került sor, ahol a vezetést ugyancsak az SZPK-sok szerezték meg, azonban a MEISE fordítani tudott a második harmadban. A harmadik játékrészben ismét a komáromi lányok szereztek gólt – egy percen belül kettőt is –, amivel megfordították a mérkőzést, s mivel a 4–3-as eredmény a végéig nem változott, így a Szőnyi Palánkdöngetők Köre történelme első női bajnoki címének örülhetett.

A női bajnokságban az alapszakasz végén realizálódott ötödik helyezett Cartoon Heroes és a hatodik helyezett Ares HC mellett immár az első két hely is eldőlt. A bronzéremért azonban három hét múlva újra összecsap a Neumann Pillangók a Phoenix Fireball csapatával, ők egy-egy győzelemmel állnak jelenleg a két győzelemig tartó harmadik helyért folytatott mérkőzések során.

E mellett a Pillangókra és az Eszterházy-MEISE csapatára még vár a május 31-én megrendezendő Magyar Kupa döntője, majd a csapatok szeptemberig pihenőre vonulhatnak.

NŐI FLOORBALLBAJNOKSÁG

DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SZPK-Nokia Komárom–Eszterházy MEISE 4–3
A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 az SZPK-Nokia javára

A bajnok SZPK-Nokia Komárom kerete

Mózes Réka, Kopócsi Pálma, Takács Anna, Mészáros Judit, Szabó Annamária, Juhász Vivien, Huszár Ágnes, Bacher Evelin, Váradi Vivien, Marton Fanni, Darai Szilvia, Perje Edina, Gujtmann Renáta, Miklós Rita, Gyugos Beáta, Vértesi Nicole, Kiss Klára, Lakatos Réka, Tóth Dóra, edzők: Viczena Gábor, Bak Norbert

(Forrás: NSO)