Soos agnes szalmaspeter mob

Fókuszban a sportegészségügy a Sportszülők Akadémiáján

2024. 01. 31.
Megosztás

A Sportszülők Akadémiája második foglalkozását február 15-én 18-20 óráig tartja a Magyar Edzők Társasága. A fórum középpontjában ezúttal a sportegészségügy áll majd.

Az első, január 18-i találkozó edzővendége dr. Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja volt. Ezúttal többek közt dr. Soós Ágnes, az OSEI főigazgató-főorvosa, a MOB Orvosi Bizottságának és közgyűlésének tagja fog a felmerülő kérdésekre válaszolni.

Hasonlóan az első alkalomhoz, most is részt lehet venni személyesen az eseményen a Magyar Sport Háza konferenciatermében, valamint online is lehet követni a Magyar Edzők Társasága YouTube csatornáján. A személyes részvételhez a Magyar Edzők Társasága honlapján (magyaredzo.hu) kell regisztrálni február 14-én 12 óráig. A YouTube csatornán történő megtekintéshez regisztrálni nem kell, a csatlakozási link szabadon elérhető lesz a MET honlapján.

A foglalkozás témája ezúttal a sportegészségügy lesz. Minden sportszülő tudja, hogy a versenyzés feltétele a sportorvosi vizsgálat alapján kiállított versenyzési engedély. Mit takar a sportorvosi vizsgálat? Mikor adható ki a versenyzési engedély, mikor nem? Hogyan és hol lehet a vizsgálatra bejelentkezni? Ki vizsgálja meg azokat a gyermekeket, akik koruk, vagy a sportág jellege miatt még csak edzésre járnak, de nem versenyeznek? Betegség, sérülés után mikor térhet vissza a fiatal sportoló az edzésmunkába, a versenyzésbe? Milyen gyermekkori betegségek fordulnak elő és ezek mennyiben befolyásolják a sportágválasztást, a sportolást?

Ezek, és a foglalkozáson a szülők részéről felmerülő számtalan egyéb kérdés vár válaszra. Ebben az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI, Sportkórház) orvosai, szakemberei segítenek: dr. Soós Ágnes főigazgató-főorvos, dr. Kiss Marianna, az Országos Sportorvosi Hálózat vezető sportorvosa, Megyeriné Szabó Anita, a Sportkórház stratégiai igazgatója és dr. Vannai Judit gyermekgyógyász szakorvos.

(MET)