IMG 1608

Fókuszban a sportolói bizottságok az Európai Olimpiai Bizottság római fórumán

2023. 11. 09.
Megosztás

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) 7. Sportolói Fórumát Rómában tartották november 7-8-án, magyar résztvevőkkel.

A fórum fontos platformot biztosított a kontinens sportolói bizottságai számára, hogy összejöjjenek, tagjai megvitassák az olimpiai mozgalom előtt álló kulcsfontosságú kérdéseket, és meghallgassák egymás véleményét az olimpiai mozgalmat érintő kiemelt témákban.

Az EOC 7. Sportolói Fórumán a sportolói bizottságok jelentették a fókuszt, de terítéken volt a 2026-os téli milánó-cortinai téli olimpia – a fórumon ennek sportoló követei is részt vettek –, az Olympic Solidarity program, illetve a 2024-es párizsi olimpiával kapcsolatos workshop is a programba kerül. A jelenlévők áttekintették azt is, hogy a sportolók hogyan népszerűsíthetik a játékokat és márkájukat a NOB Athlete 365 programjával és a 2024-es párizsi helyi szervezőbizottság közreműködésével.

Az eseményen a magyar olimpiai családot Varga Dénes olimpiai bajnok vízilabdázó és Tringer Sára, a MOB Sportigazgatóságának munkatársa, a magyar szervezet sportolói bizottságának koordinátora képviselte. A fórumon részt vett Szpirosz Kapralosz (a fotón középen), az EOC görög elnöke, egykori vízilabdázó is.

A Magyar Olimpiai Bizottság már több alkalommal rendezett sportolói fórumot, a következőre november 15-én délután kerül sor.