Novak katalin lausanne1

Fontos sportdiplomáciai találkozó Lausanne-ban

2023. 06. 08.
Megosztás

Novák Katalin köztársasági elnök találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. A megbeszélésre elkísérte Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és Gyurta Dániel, a NOB sportolói bizottságának tagja.

A sportdiplomáciai találkozóra az ötkarikás szervezet lausanne-i székházában került sor június 8-án délelőtt.

Novák Katalin és Thomas Bach megbeszélésének témája volt a Magyar Olimpiai Bizottság helyzete, a jövő évi párizsi olimpiára való felkészülés, a fehérorosz és orosz sportolók semleges zászló alatti visszaengedése az olimpiai játékokra – mondta el Gyulay Zsolt, a MOB elnöke csütörtökön újságíróknak a NOB székházában.

Novak katalin lausanne2
Donát Kékesi

„Az, hogy Novák Katalin köztársasági elnök ellátogatott ide, és ilyen jó hangulatban és sokat beszélgetett a NOB elnökével, azt jelzi, hogy mennyire tisztelik itt Magyarországot, hogy a magyar sport erős, hiszen mindig sportoló nemzet voltunk” – mutatott rá Gyulay Zsolt, kiemelve: a magyar köztársasági elnök is szereti, műveli a sportot, és rendkívül jó diplomata. Hozzátette: Novák Katalin láthatóan szívesen vett részt a megbeszélésen a NOB székházában, ahol a történelem, az olimpiák története és a nagy múltú hagyományok találkoznak egymással.

Novák Katalin Svájcban

Lausanne, 2023. június 8. Novák Katalin köztársasági elnök találkozója Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével a szervezet lausanne-i székházában 2023. június 8-án.

MTI/Bruzák Noémi

Gyulay Zsolt megragadta az alkalmat, hogy aláírja az Olimpikonok falát, amelyről az ezt igazoló oklevelet is megkapta Thomas Bach elnöktől.

352990446 274201868347558 3333432518974628278 n
MOB-Média

A MOB elnöke a székházban teljesen véletlenül összefutott régi jó ismerősével, Szerhij Bubkával, aki ezúttal is megköszönte a Magyar Olimpiai Bizottság által nyújtott segítséget az ukrán sportolóknak szánt humanitárius szállítmányok célba juttatásával kapcsolatban.

Gyulayzsolt szergejbubka
MOB-Média