Főtitkári értekezlet 44 nappal az olimpia előtt

Főtitkári értekezlet 44 nappal az olimpia előtt

2012. 06. 14.
Megosztás

44 nappal a londoni olimpia előtt, az érintett sportágak főtitkárainak tartottak értekezletet a Magyar Olimpiai Bizottság tanácstermében szerdán reggel. Az egyórás tanácskozás középpontjában az ötkarikás játékok előkészületei álltak.

A megbeszélésen részt vett Molnár Zoltán főtitkár, Szabó Bence sport-, dr. Nagy Zsigmond nemzetközi és Mihók Ildikó marketingigazgató, továbbá dr. Sipos Gertrúd elnöki tanácsadó, illetve a MOB iroda szakmai munkatársai is.

Molnár Zoltán elsőként a múlt pénteki elnökségi ülésről számolt be, melyen előterjesztették a londoni ötkarikás játékokra utazó magyar küldöttség és csapat személyi összetételéről készült javaslatot, amit a grémium akkor egyhangúlag elfogadott. A főtitkár elmondta, egyetlen sportág sem maradhat ellátottság nélkül Londonban, azonban figyelembe kell venni, kitől, milyen elvárások lettek megfogalmazva, így az érem-várományosok magas szakmai ellátásra számíthatnak, például pszichológus, gyúró tekintetében, de a sportági jellegzetességeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. A sportvezető ismertette a Magyar Csapat összeállítását, megköszönte a szövetségeknek az együttműködést, továbbá felhívta a figyelmet a Magyar Olimpiai Bizottság soron következő közgyűlésére, melyet a Boscolo Budapest Hotel (Erzsébet körút 9-11.) „Róma” termében tartanak június 16-án, szombaton, 10 órai kezdettel.

Dr. Nagy Zsigmond, mint elmondta, az akkreditációk egy része már megérkezett. A szervezet nemzetközi igazgatója felhívta a figyelmet a nevezési határidőkre: a szövetségek a MOB felé július 05-e, déli 12 óráig kell, hogy leadják a nevezéseket; a MOB a londoni szervezők, a LOCOG felé július 09-e, 24 óráig kell, hogy továbbítsa azokat. „A kvóták elosztása a nemzetközi szabályoknak megfelelően történik” – hangsúlyozta Nagy Zsigmond.

Az éppen 50. születésnapját ünneplő Szabó Bence az utazással kapcsolatban hozzátette: folyamatosak az egyeztetések, minden kérést igyekeznek teljesíteni, megoldani. A sportigazgató a londoni témától eltérve felhívta a szövetségek képviselőinek figyelmét a sporttörvény 57. paragrafusára, mely szerint a sportágaknak június 15-ig a MOB felé el kell küldeniük a következő időszak szakmai tervét, költségvetési elképzeléseit, a jövő tervezése céljából. Szabó Bence elmondta, hogy munkatársaival egy új szakmai – nem sportág specifikus – koncepciót készítenek – benne szerepel többek közt az utánpótlás-nevelés, a versenysport, a TAO újragondolása –, a MOB jövőképének megfogalmazása, alakítása érdekében.

Báthori Zsófia kommunikációs főmunkatárs az utazásról, logisztikáról adott tájékoztatást. Molnár Zoltán a témához hozzászólva elmondta, egy darab oda-vissza repülőjegy jár a Magyar Csapat minden tagjának, ezt a MOB fizeti. Hangsúlyozta: az előre lekötött utazási időponthoz képest történő eltérésből adódó többletköltséget a MOB nem vállalja fel.

Báthori Zsófia folytatva tájékoztatását, elmondta, hogy az utazás előtt, a szállítandó eszközök, sportszerek gyűjtése július 2. és 6. között történik, előtte tételes listát kér a MOB iroda az értékekről. Az UPS raktár az Üllői út 807. szám alatt található; a szállítás 13-án indul, az Olimpiai Faluba érkezés időpontja július 18. A felszerelés, ruházat átvételével kapcsolatosan elhangzott: a Körcsarnokban június 25. és július 05. között, 9.00-től 17.00 óráig lehet a ruházatot átvenni, 6-a és 7-e az értékesítés időpontja.

Mihók Ildikó, mint arról beszámolt, az utasbiztosításokról szóló szabályzatot, a szolgáltatásokat, összegeket a szövetségek részére átküldte. Az előttünk álló rendezvényekkel kapcsolatosan megemlítette a június 16-ai csapatkijelölő MOB közgyűlést és a június 22-ei 15 órakor kezdődő csapatgyűlést, valamint a 17 órakor kezdődő ünnepélyes fogadalomtételt, mely a Művészetek Palotájában kerül megrendezésre – utóbbiról az m1 és a Kossuth Rádió élő közvetítést sugároz.

Molnár Zoltán és Nagy Zsigmond az értekezlet végén felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Csapat hivatalos sportruházata az adidas, ezt a speciális felszereléseknél is lehetőség szerint tartani kell; a ruházaton reklám, illetve a nemzeti azonosítón és a márkán kívül más felirat nem szerepelhet.

A következő főtitkári értekezletre június 27-én, szerdán 9.00 órakor kerül sor.