Benkó Barbara a londoni finisben negyedik az amerikai világkupán

Francia siker, Benkó Barbara 27

2012. 08. 11.
Megosztás

A francia Julie Bresset a címvédő német Sabine Spitzet megelőzve nyerte a női hegyikerékpárosok szombati versenyét a londoni olimpián, Benkó Barbara 27. lett.

A magyar induló hamar leszakadt az élmezőnytől, mint kiderült, műszaki hiba zavarta, elromlott az első váltója. A lánc a nagyobbik első tárcsán maradt, ami miatt az emelkedőkőn csak nehezen tudott felkapaszkodni. Benkó végül a győzteshez képest több mint 12 perces hátránnyal ért célba.

"A pálya nem volt rossz, tetszett, és ha nincs ez a váltóhiba, akkor még feküdt is volna nekem. Mindjárt az első kör végén elromlott a váltóm, és nem mertem letenni a láncot a kisebbik fogaskerékre, mert akkor a sík és a lejtős szakaszokon egyszerűen nem haladtam volna" - mondta az MTI-nek a célba érkezés után Benkó.
"A meleg sem zavart, szeretek ilyen időben versenyezni. Csak tippelni tudok, hogy nagyjából 5-7 perccel jobbat mehettem volna, ha a kerékpárommal nincs semmi baj. A tervem az volt, hogy a legjobb húsz között végezzek, és az talán sikerült volna. Már az is ajándék, hogy itt lehetek, én lehettem az első magyar női hegyikerékpáros az olimpián. Még fiatal vagyok, bízom benne, hogy sok olimpián indulhatok, mert remek volt a hangulat és a szervezés."

Eredmények:
hegyikerékpár, nők, olimpiai bajnok: Julie Bresset (Franciaország) 1:30:52, 2. Sabine Spitz (Németország) 1:31:54, 3. Georgia Gould (Egyesült Államok) 1:32:00,...27. BENKÓ BARBARA 1:43:24

(Forrás: MTI)