Gazdasági témákat tárgyalt a MOB elnöksége

Gazdasági témákat tárgyalt a MOB elnöksége

2015. 06. 10.
Megosztás

Borkai Zsolt elnök vezetésével ülést tartott június 10-én a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, mely elsősorban gazdasági jellegű témákat tárgyalt; tagozatokat, műhelyeket és utánpótlás-nevelést érintő támogatások kerültek napirendre. Az ülést a MOB közgyűlése követte.

A tanácskozáson döntés született a Gerevich ösztöndíjakról - többek közt paralimpiai sportágak tekintetében -, a kimagasló sporteredmények állami jutalmáról és eredményességi támogatásáról, a versenysport és olimpiai felkészülés 2014. évi szakmai támogatásából keletkezett maradvány felhasználásáról, a 2015. évi műhelytámogatásokban bekövetkezett változásokról, az utánpótlás-nevelési feladatok 2015. évi költségvetési előirányzatából megvalósuló egyedi támogatásról, a nem olimpiai sportágak 2015. évi szakmai támogatásának felosztásáról, a diák- és hallgatói sport 2015. évi támogatásában bekövetkezett változásokról, valamint a Sport XXI. Program 2015. évi támogatásának felosztásáról.

Az elnökségi ülést követően a MOB szerdai közgyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy támogatja a 2024-es budapesti olimpiapályázat szándéknyilatkozatának benyújtását. A közgyűlés előbb megszavazta az alapszabály módosítását, majd Borkai Zsolt MOB-elnök az esemény elején felidézte a budapesti olimpia ügyében történt előrelépéseket azóta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tavaly decemberben elfogadta az Agenda 2020 reformprogramot. Ezt követően Fekete Miklós, a PricewaterhouseCoopers (PwC) magyarországi partnerének képviselője bemutassa a frissen elkészült megvalósíthatósági tanulmányt, majd a témábban többen is felszólaltak. Az alapszabály-módosításra az új Polgári Törvénykönyv rendelkezéseinek való megfelelés érdekében került sor.

(MOB/VF, fotó: MOB/Szalmás Péter)