Gergely István Rio jegyében köszöntötte a honvédelmi nap résztvevőit

Gergely István Rio jegyében köszöntötte a honvédelmi nap résztvevőit

2016. 11. 03.
Megosztás


Az olimpiai bajnok vízilabdázó Gergely István és Knapek Edina háromszoros olimpikon vívó is az olimpia jegyében köszöntötte azokat a fiatalokat, akik az egyedülálló kezdeményezésként a Honvédelmi Minisztérium, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) valamint a Budapest Honvéd SE (BHSE) Szabadidős Szakosztálya közös rendezvényben „Egy nap a honvédelemért!” rendhagyó testnevelési órán vettek részt.

A rendezvény célja: a diákok körében felkelteni az érdeklődést a sport és az egészséges életmód kedvező hatásaira, az olimpiai eszme ápolása, a sport eszközeivel bemutatni a honvédelem szolgálatában állók fizikai felkészítésének módszereit, és a nagymúltú Budapesti Honvéd Sportegyesület számára utánpótlás toborzása egy rendhagyó testnevelési óra keretében. A résztvevői Budapest XIII. kerülete oktatási intézményeinek felső tagozatos és középiskolai diákjai és a Budapesten működő iskolák hasonló korosztályú tanulói voltak. Budapest iskoláiból az előzetes jelentkezések alapján 26 csapat vett részt a versenyen.

A megnyitón Gergely István, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a BHSE Vízilabda Szakosztályának igazgatója, az egyesület elnökhelyettese köszöntötte a csapatokat. A katonai reggeli tornabemutató utáni közös bemelegítést követően kezdődött a verseny. Fitnesz pontgyűjtő, iskolai harci akadálypálya, lövészet légpuskával, „katona és honvéd olimpikonok” kvízjáték, kézigránát célba- és távolba dobás, 4 x 400 m-es fegyveres váltófutás, ügyességi feladatok, párbajlövészet foglalkozási helyen mutatták be tudásukat a leány- és fiúcsapatok. A „katona és honvéd olimpikonok” kvízjátékot a 4. foglalkozási helyen Győr Béla alezredes, a MOA Tanácsának tagja, a Budapesti Honvéd SE elnökségi tagja állította össze és vezette a helyszínen a résztvevő tanulók részére.

Az eredményhirdetésen a leányok részére Knapek Edina többszörös olimpikon, ötkarikás pontszerző vívó, a BHSE Vívó Szakosztályának igazgatója, a fiúk részére Záhonyi Attila olimpiai bronzérmes sportlövő, a BHSE Sportlövő Szakosztályának igazgatója, a különdíjakat Farkas László, a HOSOSZ elnöke, a BHSE Szabadidős Szakosztályának igazgatója adta át.


Az „Egy nap a honvédelemért!” sportnap abszolút győztese, a női kategóriában a legeredményesebb iskola a Tomori Pál Általános Iskola női "C" csapata, férfi kategóriában a BMSZC Than Károly Ökoiskola, „Thannibálok” nevű csapata lett.

(MOB-MOA/Győr Béla; fotó: Mester Bálint)