Godó Kitti kikapott az első mérkőzésén, Veréb István súlyos térdsérülést szenvedett

Godó Kitti kikapott az első mérkőzésén, Veréb István súlyos térdsérülést szenvedett

2012. 03. 10.
Megosztás

Remek napot zárt a magyar szabadfogás csütörtökön két éremmel.

A Ligeti Dániel döntőjét követő másodpercekről Gulyás István szakágvezető mondott érdekes dolgokat.

„Nagyon szép nap volt ez a mai, igaz, a vége egy kicsit jobban is alakulhatott volna – nyilatkozott Gulyás István. – A döntő tanulságos volt, főleg azért, mert Danihoz hasonlóan a töröknek sincs még olimpiai kvótája. A meccs első menete elment, aztán úgy tűnt, hogy a második is, de a török annyira elfáradt, hogy már szinte lépni sem bírt, hat másodperccel a vége előtt intették másodszor, s ha van még egy kis idő, akkor le is léptették volna. Mindent elmond az állapotáról, hogy oda sem bírt jönni kezet fogni a végén, valósággal le kellett húzni a szőnyegről. Daninak most persze kicsit keserű a szája íze, de hamar túlteszi majd magát. Nagyon komoly feladatok várnak még ránk idén, azon vagyunk, hogy a mostani meccsekből is tanuljunk.”

Annál rosszabb lett a magyar küldöttség hangulata a pénteki rajt első perceiben.

Veréb István (a képen) gyakorlatilag már megnyerte az izraeli Kolesznyikov elleni mérkőzését, hiszen 3:0, 1:0-ra vezetett, amikor megsérült.

A történteket így idézte fel a helyszínről Maróthy István, a szövetség szakmai alelnöke:

"Indítás közben letapadt a lába, és – nem tudok jobb szót rá – kicsavarodott a térde. Azonnal ellátták, rögzítőkötést kapott, és már haza is indultak vele."

A szőnyegen eközben Godó Kitti három menetben alulmaradt a svéd Franssonnal szemben.

"Kitti nagyon jól birkózott, remekül küzdött, csak hajszállal nyert ellene a svéd "– kommentált Maróthy alelnök.

Kitti svéd legyőzője a folytatásban 3:2, 2:0-ra nyert az osztrák Gastl ellen, majd három egypontos menetben alul maradt az ukrán világbajnok Katerina Burmisztrova ellen, így Kitti kiesett.

A magyar versenyzők pénteki mérkőzései:

Selejtező:

Szf 84 kg: Szergej Kolesznyikov (izraeli) – Veréb István sérülés miatt feladta 0:3, 0:1-nél.

Nyolcaddöntő

Női 72 kg: Anna Jenny Fransson (svéd) – Godó Kitti 1:0, 0:2, 1:0

A versenynap végeredménye

Nők
63 kg (20 induló). Döntő: Osztapcsuk – Szmirnova 1:0, 0:1, 1:0
Európa-bajnok: Julija Osztapcsuk (Ukrajna), 2. Natalja Szmirnova (Oroszország), 3. Monika Ewa Michalik (Lengyelország) és Elif Yesilirmak (Törökország), 5. Elina Vaszeva (Bulgária) és Johanna Mattsson (Svédország)
72 kg (20). Döntő: Erlandsen – Burmisztrova 0:1, 3:1, 2:0
Európa-bajnok: Maja Erlandsen (Norvégia), 2. Katerina Burmisztrova (Ukrajna), 3. Natalja Vorobjova (Oroszország) és Maider Unda Gonzales (Spanyolország), 5. Anna Jenny Fransson (Svédország) és Natalija Palamarcsuk (Azerbajdzsán),...12. Godó Kitti

Szabadfogás,
84 kg (27). Döntő: Marszagisvili – Ganev 1:0, 1:0
Európa-bajnok: Dato Marszagisvili (Grúzia), 2. Mihail Ganev (Bulgária), 3. Anzor Urisev (Oroszország) és Gheorghita Stefan (Románia), 5. Armands Zvirbulis (Lettország) és Serdar Böke (Törökország),… 24. Veréb István

(Forrás: birkózó szövetség)