Golf: a lányok ezüstérmesek az EORV-n, Rózsa különdíjas

Golf: a lányok ezüstérmesek az EORV-n, Rózsa különdíjas

2014. 04. 21.
Megosztás

A magyar lánycsapat szoros küzdelemben a második helyen zárt a Máriavölgyben rendezett Európai Olimpiai Reménységek golfversenyén.

A lányok könnyedén, Rózsa Csilla vezetésével hozták a pontokat. Három erős versenyzőnk mellett, Paál Julianna is győzött, aki ma felszabadultan és ellentmondást nem tűrően nyerte meg egyéni mérkőzését. Eközben Czerneczki Laura és Tóth Maya párosa szoros küzdelemben döntetlent ért el utolsó játszmájukban. A magyar csapat ennek értelmében 4,5/0,5 arányban győzött a szerbek ellen. A lányok hozták a kötelezőt és nem maradt más hátra, mint hogy várjanak. A cseh-szlovák párharc végkimenetele döntötte el, hogy csapatunk a dobogó hányadik fokára állhat majd fel.

A csehek 4/1-re legyőzték a szlovákokat, ez pedig azt jelentette, hogy a magyar lányok holtversenyben az első helyen végzetek a favorit cseh csapattal. A torna kiírása alapján, ilyenkor a győztes mérkőzések száma dönt, ez pedig a cseheknek kedvezett. Így a magyar lány csapat, szoros küzdelemben, második helyen végzett a Máriavölgyben rendezett Európai Olimpiai Reménységek golfversenyén.

Kiegyenlített volt a küzdelem a fiúk mezőnyében, az első helyet itt is a cseh válogatott szerezte meg, a másodikon a szlovén, a harmadikon pedig a szlovák csapat végzett. A magyar junior fiú válogatott ötödik lett.

A versenyen hét ország legjobb 17 éven aluli játékosai mérték össze tudásukat, a házigazda magyar csapat mellett a cseh, a szerb, a szlovák, a szlovén, az osztrák és az orosz együttes versenyzett hat-hat fős fiú- és lánycsapattal.

A legjobb lánygolfozó címet Rózsa Csilla kapta, a fiúk közül a szlovén Zan Luka Stirn bizonyult a mezőny legjobbjának.

„Mindkét juniorválogatottunk kiválóan szerepelt, elértük a kitűzött célunkat, elégedett vagyok, hiszen a lányok és a fiúk is jelentősen javítottak a tavaly elért eredményükön” – értékelt Sugár András, a Magyar Golfszövetség elnöke.

A legtehetségesebb 17 éven aluli fiú és lány golfozók európai olimpiai felkészülési tornájának az ötlete az osztrák, a cseh, a szlovák és a magyar golfnemzetek körében született meg. Az alapító szövetségek célja az volt, hogy 2014-től a szomszédos nemzetek részvételével hat állomásos versenysorozattá bővüljön az Európai Olimpiai Reménységek Versenye, így biztosítva a jövő olimpikonjainak a közös edzőtáborozás és versenyzés lehetőségét. Az öt ország részvételével 2013-ban induló sorozatot hagyományteremtő céllal, hazánk rendezte meg elsőként. Minden ország legfeljebb két egymást követő évben adhat otthont a versenynek. 2015-ben a Szlovák Golf Szövetség látja vendégül az olimpiai golfreménységeket.
Eredmények

Lányok: 1. Csehország 2. Magyarország, 3. Szlovénia, 4. Szlovákia, 5. Lengyelország, 6. Szerbia
Fiúk: 1. Csehország, 2. Szlovénia, 3. Szlovákia, 4. Lengyelország, 5. Magyarország,
6. Oroszország 7. Szerbia

(Forrás: hungariangolf.hu, NSO)