Amerika meghódítására készül a magyar női bajnok

Golf: európai profik között villogott a magyar tinédzser

2014. 05. 03.
Megosztás

Kiválóan kezdett Rózsa Csilla élete második profi versenyén: a mindössze 17 éves magyar golfozó az első 18 szakasz után holtversenyben az ötödik helyen áll a második számú európai női profi versenysorozat (LET Access Series) pénteken megkezdődött svájci versenyén, amelyen 117, többségében hivatásos játékos állt rajthoz.

A szabadkártyával induló fiatal magyar játékos négy birdie-t ütött az első 12 szakaszon – azaz négyszer juttatta a labdát az elvártnál eggyel kevesebb ütéssel a lyukba –, és bár a végjátékra nagyon elfáradt, csupán egy lyuknál csúszott bogey (az elvártnál eggyel több ütés) a játékába. A többi szakaszt parral, azaz az elvárt ütésszámmal tudta le.

Az ötös holtversenyben az ötödik helyen álló Rózsa Csilla 69 ütéssel – a profiktól elvártnál hárommal kevesebbel! – teljesítette a 18 szakaszt a svájci Gams-Werdenberg golfklub számára e versenyig ismeretlen pályáján, és mindössze kétütésnyi a lemaradása az első nap után az élen álló két játékostól, a svéd Emma Westintől és a skót Sally Watsontól.

A versenyen ütőt fogó 117 játékos között mindössze 24-en vannak az amatőrök, közöttük a rendkívül tehetséges magyar lány a második legjobb eredménnyel áll.

Az Association Suisse de Golf Ladies Open szombati második fordulója után – az addig elért eredmények alapján – megrostálják a mezőnyt, és a vasárnapi versenynapon már csak az alacsonyabb ütésszámmal álló „mezőnyfél" játszhat a legjobb helyezésekért.

(Forrás: NSO)