20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 024

Gyermekkori álma teljesül a Team Hungary doyenjének

2024. 07. 26.
Megosztás

Pazar környezetben, a versailles-i kastély elegáns parkjában rendezik a párizsi olimpia lovasversenyeit. Az atlantai olimpia után 28 esztendővel a Magyar Olimpiai Csapatnak is van lovasversenyzője: lovastusában a Team Hungary rangidőse, a 45 esztendős Kaizinger Balázs áll rajthoz.

20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 03
MOB-Média/Molnár Ádám

A közel egy évtizede Németországban készülő kétszeres magyar bajnok, világkupa-30., világbajnoki résztvevő lovas Herr Cooles Classico nyergében gyermekkori álmát valósítja meg azzal, hogy olimpiai résztvevővé vált.

20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 023
MOB-Média/Molnár Ádám

A lovasok – csakúgy, mint az öttusázók – Párizs belvárosától nyugati irányban, mintegy órányi útra, a versailles-i kastély elegáns környezetében adnak randevút egymásnak.

20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 013
MOB-Média/Molnár Ádám

A lovasok hosszú kvalifikációs utat jártak be az olimpiai részvételig, ráadásul a lónak is komoly minősítésen, sőt, még doppingvizsgálaton is át kellett esnie.

20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 028
MOB-Média/Molnár Ádám

Balázst az olimpiai megnyitó napján látogattuk meg edzés közben.

„Gyerekkoromban arról álmodoztam, hogy egyszer majd követhetem az ’ősöket’ ezen az úton. Nekem nagyon sokat jelent, hogy itt lehetek az olimpián; sokan támogatnak, hihetetlen, megható érzés itt lenni. Köszönettel tartozom a hazai lovasszövetségnek, mely kidolgozott egy olimpiai programot, és ennek a támogatását élvezhettem, ez mindenképp hozzásegített a kvalifikáció megszerzéséhez. Kellett egy jó ló is persze, találtunk is, részese volt a kvalifikációnak, de időközben sajnos elfáradt, ezért egy újra lett szükség, a 12 éves német tenyésztésű herélt, magasan telivérezett Herr Cooles Classico vette át a helyét, akit most lovagolok. A versenyen szeretném a legjobbat kihozni magamból és a lóból egyaránt, minél kevesebb hibaponttal” – mondta Kaizinger Balázs.

20240726 MA kaizinger balazs lovastusa edzes 011
MOB-Média/Molnár Ádám

A magyar lovas elsők között, szombaton már megmérkőzik a párizsi olimpián; 18. lovasként, várhatóan fél 12 előtt pár perccel lép lovával a versenypályára.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.