HONGRIE4

Gyulay és Fábián Párizsban egyeztetett Párizsról

2023. 05. 16.
Megosztás

A 2024-es párizsi olimpia, és a magyar sportdiplomácia erősítése szempontjából fontos találkozókon vett részt hétfőn és kedden Gyulay Zsolt MOB-elnök, és Fábián László főtitkár a francia fővárosban.

A jövő évi nyári olimpia helyszínén, Párizsban tartotta 43. szemináriumát az európai olimpiai bizottságok (EOC) közössége, amely után Gyulay Zsolt MOB-elnök és Fábián László főtitkár kihasználta az alkalmat, hogy további, fontos találkozókon vegyen részt.

HONGRIE1
CNOSF

Az olimpiai bizottság két vezetője hétfőn Habsburg Györggyel, hazánk párizsi nagykövetével találkozott, akivel átbeszélték a jövő évi olimpiával kapcsolatos aktuális ügyeket. „Mivel az olimpia visszatér Európába, és mert a Team Hungary hála Istennek nagyon népszerű a szurkolók körében, nagyon sok magyart várunk Párizsba – mondta Gyulay Zsolt. – Nagykövet úrral ennek kapcsán is egyeztettünk, illetve átbeszéltük a szállásokkal, a várható közlekedési nehézségekkel kapcsolatos feladatokat is. Mert bár az olimpiáig még több mint egy év van hátra, a munkát nem lehet elég korán elkezdeni.”

HONGRIE2
CNOSF

A megbeszélés másnapján, kedden, Gyulay Zsolt és Fábián László a nagykövetség munkatársaival közösen meglátogatta a Francia Olimpiai Bizottság elnökét, Brigitte Henriques-t.

„Száztízen dolgoznak a Francia Olimpiai Bizottságban, amelynek elnöke, Brigitte Henriques a szervezet impozáns, saját székházában fogadott minket – folytatta Gyulay. – Átbeszéltük, hogy miként tudjuk egymás munkáját segíteni, jó néhány dolgot konkretizáltunk is, hiszen ők közvetlen kapcsolatban állnak az olimpia szervezőbizottságával, és ha már alkalom adódott, meghívtam Brigittét az atlétikai világbajnokságra, bízva abban, hogy el tud jönni.”