006

Gyulay Zsolt: „Gratulálok a magyar érmeseknek!”

2023. 01. 22.
Megosztás

Parádés első napon van túl a magyar csapat a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon: Major Dominik révén egy arany-, és Szigeti Dórának köszönhetően egy bronzéremmel zártuk az 1500 méteres döntőket rövidpályás gyorskorcsolyában.

A nap végén Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság helyszínen tartózkodó elnökét, valamint Lakatos Tamást, a junior válogatott vezetőedzőjét kértük egy rövid értékelésre.

007
MOB-Média

„A fiatalok számára nagyon jó tapasztalatszerzés ez az esemény, amelynek remek hangulata van, itt Friuli Venezia Giuliában – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – Sokan kétségbe vonták a short track jövőjét Magyarországon a Liu fivérek távozása után, de a vasárnapi eredményekből is láthatjuk, hogy milyen jó az utánpótlásunk többek között a Liu fivéreknek köszönhetően. Nagyon jó érzés volt a helyszínen végigkövetni a magyar sportolók sikerét, gratulálok a magyar érmeseknek, Dominiknak és Dórának, bízom benne, hogy a következő napokban is tapsolhatunk dobogós helyezéseknek.”

001 2
MOB-Média

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a kezdéssel, hiszen a négy versenyzőnkből három A-döntőbe jutott, miközben Zalánt sajnos kizárták – nyilatkozta Lakatos Tamás, a junior válogatott vezetőedzője. – A lányok harmadik-negyedik helyet hoztak, mert a két lengyel lánynak hat körrel a vége előtt sikerült összeállni, és a nagy tempó miatt már nem sikerült visszaelőzni őket. A fiúknál Dominik nagyon sokat vállalt, a táv nyolcvan százalékát az élen tette meg, a megbeszéltek szerint végig dominált, kimaradt az ütközésekből. Várjuk az ötszáz méteres versenyeket.

(MOB-Média)