Gyulay Zsolt találkozott Thomas Bach NOB-elnökkel

Gyulay Zsolt találkozott Thomas Bach NOB-elnökkel

2022. 06. 11.
Megosztás

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke Szkopjéban részt vett az Európai Olimpiai Bizottságok éves közgyűlésén. A kétszeres olimpiai bajnok Gyulay Zsolt jó néhány nemzetközi programon vett részt az utóbbi hónapokban, most pedig találkozott Thomas Bach-hal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével is, aki gratulált neki ahhoz, hogy a MOB közgyűlése elfogadta az új alapszabályt, s hogy a magyar sportban béke honol.

A hivatalos bemutatkozást követően péntek délután a két sportdiplomata újra találkozott, ekkor már kötetlenül beszélgettek egymással: témaként felvetődött természetesen a Formula 1 is, hiszen kiderült, nem csupán Thomas Bach, de a NOB szolidaritási és nemzeti bizottsági kapcsolatokért felelős igazgatója, James MacLeod is érdeklődik a száguldó cirkusz kulisszatitkai iránt, csakúgy, mint Spyros Capralos, az Európai Olimpiai Bizottság elnöke. Gyulay Zsolt pedig a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójaként ebben a témában is bennfentes információkkal szolgálhatott.

„Sűrű, de nagyon izgalmas napunk volt, remek prezentációkat hallgathattunk végig, többek között a párizsi olimpiáról, amely bár távolinak tűnik, már itt van a nyakunkon – árulta el Gyulay Zsolt. – Sportdiplomáciai sikernek és nagy megtiszteltetésnek veszem, hogy az EOC beválasztott a 2023-as krakkói Európa Játékok koordinációs bizottságába, és a 2027-es Európa Játékok előkészítő bizottságába. A közgyűlés után nem hivatalosan is találkoztam Thomas Bach úrral, aki egyrészt elmondta, nagyon örül neki, hogy a közgyűlésünk elfogadta az új alapszabályt és a magyar sportban béke honol, másrészt megerősítette, hogy jövő héten találkozunk Budapesten a vizes világbajnokságon.”

(MOB)