Gyurkó Fanni 17. a Tájfutó Egyetemi Világbajnokság első napján

Gyurkó Fanni 17. a Tájfutó Egyetemi Világbajnokság első napján

2012. 07. 05.
Megosztás

2012. július 3-én a normáltávval megkezdődött az idei Tájfutó Egyetemi Világbajnokság Alicante-ban. A magyar csapatból a legjobb eredményt Gyurkó Fanni, az ELTE hallgatója érte el. 17. helyen végzett az embert próbáló terepen megrendezett versenyen.

Valószínűleg a hét legkeményebb feladatán eshettek át a versenyzők az első napon a Alicante-ban a Tájfutó Egyetemi Világbajnokság első napján a normál távú versenyen. Nagy szintkülönbségek, köves talaj jellemezte a terepet. A hosszú átmenetekben nagy kerülőket kellett tenni, így megnövekedett az útvonalválasztás szerepe.

A nőknél a svájci Isabelle Feer a második ponttól a célig vezetett, mégis izgalmasan alakult a verseny. Sokáig úgy tűnt, hogy Radka Brozkova lehet az egyetlen ellenfele, ám végül honfitársa, Brigitta Mathys nagy hajrával feljött a második helyre, és mindössze öt másodperc hátránnyal végzett mögötte. A magyarok közül Gyurkó Fanni (ELTE) 17., Péley Dorottya (PTE) 35., Zsigmond Száva (BGF) 43., Zsigmond Vanda (ELTE) 51. helyen végzett.

A férfiaknál is svájci elsőség született Raffael Huber révén, aki az utolsó hosszú átmenetben vette át a vezetést a cseh Stepan Kodedatól, a bronzérmes Adam Chromy lett, így a hat érmen végül csak két nemzet osztozott. A magyar színeket Gösswein Csaba (BGF - 63. hely) és Mets Márton (ÓE - 71. hely) képviselték.

A verseny honlapja itt megtalálható

(Forrás: mtfsz.hu)