Danilevi

Gyurta: „Short track-rajongó vagyok!”

2024. 01. 23.
Megosztás

Gyurta Dániel nem pártolt át a téli sportokra, de a szíve továbbra is hevesebben ver az olimpiai ötkarika láttán, és a NOB Sportolói Bizottságának tagjaként dolga is van a gangwoni ifjúsági téli olimpián: társaival sportolói faluban nyújt felvilágosítást az Athlete 365 programról.

Vevők a fiatalok az Athlete 365 program kínálta lehetőségekre? Szívesen vesznek részt a programokon?

A magyar csapatnak eddig a harminckilenc százaléka csinálta végig a programot, és ezzel az elsők között vagyunk, de hozzá kell tenni, hogy vannak, akik csak a második hétre érkeznek, és olyanok is, akik a másik faluban laknak, fent a hegyen – válaszolta Gyurta Dániel. – Nekünk az a dolgunk, hogy monitorozzuk, melyik ország versenyzői milyen szinten vesznek részt a programokban. Van egyébként olyan, aki csak bejön a sátorba és gyorsan végigszalad az egészen, de van olyan is, aki aktívan bekapcsolódik a feladatokba.

Önt is elkapta az olimpiai hangulat? Vagy a téli olimpia egész más, mint a nyári?

Igen, elég nagyok a különbségek. Mindenekelőtt itt rettenetesen hideg van – persze nyilván tél van, ez a magyarázat, de mégis más az érzés, mint egy nyári olimpián. A hangulat, a légkör azonban pontosan olyan, mint egy nagy olimpián, csak minden egy kicsit kisebb és kompaktabb.

Van kedvenc téli sportága?

Short track-rajongó vagyok, az a kedvencem az összes közül.

Major Dominik bronzérmét a helyszínen látta?

Sajnos csak az előfutamot és a negyeddöntőt tudtam a helyszínen megnézni, utána a sportolói faluba szólítottak a feladataim, amelyeket ráadásul elcserélni sem tudtam, úgyhogy a döntőt már ott néztem meg. Elképesztő izgalmakat hozott! Dominikkal azóta még nem találkoztam, de innen is gratulálok neki, a lányokkal viszont beszéltem, igazi sportemberek ők is. Szerintem szép jövő áll ez előtt a csapat előtt!