A világszövetség örökre eltiltotta Armstrongot

Három hete van a fellebbezésre Armstrongnak

2012. 12. 12.
Megosztás

A doppingolás miatt örökre eltiltott kerékpáros fellebbezhet az eredményeinek megsemmisítése ellen.

A szisztematikus doppingolással vádolt Lance Armstrongnak szűk három hete van arra, hogy fellebbezzen az 1998 óta elért eredményeinek törlése ellen a Nemzetközi Kerékpáros Szövetségnél (UCI).

Az UCI egyik illetékese jelezte, hogy az amerikai kerekes ügyvédjét múlt csütörtökön értesítették arról, hogy 21 napon belül van lehetőség a fellebbezésre.
A szövetség októberben fogadta el az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének (USADA) Armstronggal kapcsolatos megállapításait, illetve büntetéseit, így - az USADA-hoz hasonlóan - a sportolót örökös eltiltással sújtotta, és megfosztotta az 1998 augusztusa óta elért összes eredményétől, többek között a világ legrangosabbnak tartott körversenyén, a Tour de France-on szerzett hét bajnoki címétől (1999-2005).

Az USADA az ügyben indított nyomozásának végén arra a megállapításra jutott, hogy Armstrong és volt klubja, a US Postal a sporttörténelem legkifinomultabb, legprofesszionálisabb és mostanáig a legsikeresebb doppingprogramját fejlesztette ki és működtette.

(Forrás: MTI)