20230726 174 EYOF MARIBOR 2023 03 atletika

Három ifjú női sportoló a Szentkirályi Tehetségprogram díjazottja

2024. 07. 11.
Megosztás

Százötven fiatal pályázó közül idén Nagy Napsugár úszó, az EYOF-győztes Kriszt Sarolta hétpróbázó atléta és Zemán Zóra Zoé öttusázó részesülhet összesen 3,5 millió forint támogatásban a Szentkirályi Tehetségprogramban, amely a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szakmai együttműködésével zajlik.

Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke a csütörtöki sajtótájékoztatón azt is kiemelte, hogy a hazai vállalkozóknak a társadalmi felelősségvállalás keretében a tehetséges fiatalokat érdemes támogatni, mert ők példát tudnak mutatni a generációjuknak. Emlékeztetett rá, hogy az idén ötödik alkalommal meghirdetett program korábbi kedvezményezettjei között olyan, azóta nevessé vált sportolók voltak, mint például a kajakos Varga Ádám, a vívó Pusztai Liza és Muhari Eszter, vagy az úszó Németh Nándor.

Szentkirályi Tehetségprogram 4

A rekordszámú, több mint 150, 14-18 éves utánpótlás-sportoló közül az öttagú zsűri – amelynek Balogh Levente mellett tagja volt az ötkarikás bajnok Berki Krisztián, a Magyar Torna Szövetség sportigazgatója; Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok vívó; Fábián László, a MOB főtitkára, olimpiai bajnok öttusázó; valamint Kovács Katalin háromszoros ötkarikás aranyérmes kajakozó – szakmai szempontok alapján választotta ki azt a három fiatal sportolót, akiket sportkarrierjükben a díjnyertes ásványvízmárka összesen 3,5 millió forint támogatással és országos ismertséggel segít.

A tavalyi nyíltvízi ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes úszó, Nagy Napsugár, a tavaly az Év ifjúsági női atlétájának választott, U18-as Eb-ezüstérmes hétpróbázó, Kriszt Sarolta, valamint az elmúlt három évben 13 hazai és nemzetközi versenyen győztes öttusázó, Zemán Zóra Zoé öttusázó lett a három befutó.

Hármójuk sorrendjéről a közönség szavazatai fognak dönteni. Az első helyezett kétmillió, a második egymillió, a harmadik pedig 500 ezer forintot nyer, ezeket szabadon használhatják fel sportfelszerelésekre, nevezési díjakra vagy akár edzőtáborokra. A fiatal tehetségekre július 22. és szeptember 1. között lehet szavazni az ásványvízmárka honlapján. Ezt követően derül fény arra, hogy közülük ki, mekkora összeget fordíthat sportkarrierjének előmozdítására, a szavazók között pedig egy Ssangyong Torres modell sportos szabadidőautót sorsolnak ki. A tehetségprogram három idei nyertesével hamarosan országszerte találkozhat a nagyközönség a reklámokban és a plakátokon, míg az abszolút győztes fotója felkerül a 1,5 literes Szentkirályi ásványvizes palack címkéire.