Három új taggal bővült a halhatatlanok egyesülete - tag lett a MOB tiszteletbeli elnöke is

Három új taggal bővült a halhatatlanok egyesülete - tag lett a MOB tiszteletbeli elnöke is

2020. 09. 30.
Megosztás


A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének szeptember 30-ai közgyűlésén tagjaik közé választották az olimpiai bajnok vívó Schmitt Pált, a Nemzet Sportolóját, a MOB tiszteletbeli elnökét, a NOB magyar tagját, valamint a kajakozó Kőbán Ritát és a világbajnok asztaliteniszező Jónyer Istvánt - tájékoztat honlapján az egyesület.

A közelmúltban elhunyt Székely Éva, Wichmann Tamás és Kárpáti György helyére választott új tagokat szerdán az egyesület közgyűlése.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete elnökének két hónappal ezelőtt választották meg a kétszeres olimpiai bajnok Nagy Tímeát. „Amióta a szervezet elnöke lettem, tartottunk egy elnökségi ülést, ahol kijelöltük az utat, amelyen a hagyományoknak megfelelően járni szeretnénk, és meghatároztuk a szeptember 30-i közgyűlés témáit, feladatait” – mondta Nagy Tímea, a testület július 29-én megválasztott elnöke az MTI-nek korábban. „Szerencsére sok remek sportolója van az országnak. Életkorbeli megkötés nincsen, egyetlen feltétel, hogy az illető elfogadja a szervezet céljait" - tette hozzá.

A kilencvenes évek elején alakult Halhatatlanok Klubja, majd későbbi nevén Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének kiemelt célja, hogy példaképeket állítsanak a fiatalok elé. A tagság nem kap díjazást, jelentős feladatuk, hogy járják az országot, a határon túli településeket, és pódiumbeszélgetések alkalmával iskolákban, művelődési házakban beszélgetnek sportpályafutásukról, terjesztve a sport értékeit, az olimpiai eszmét.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea, Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc és Vaskuti István.

(MOB, fotó: MTI/Illyés Tibor)