Hatos megkaphatja az olimpiai bronzérmet

Hatos megkaphatja az olimpiai bronzérmet

2012. 11. 07.
Megosztás

A NOB illetékesei közölték, hogy doppingvétség miatt utólag kizárták a bronzérmes Tyigijevet az olimpiáról, az ítélet még nem nyilvános.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az ügyet közelről ismerő két tisztségviselője kedden azt mondta: doppingvétség miatt megfosztották bronzérmétől az üzbég Szoszlan Tyigijevet, aki a londoni játékokon Hatos Gábort győzte le a szabadfogású birkózók 74 kilós kategóriájának éremmérkőzésén.
A két tisztségviselő arról tájékoztatta az AP amerikai hírügynökséget, hogy Tyigijevet utólag kizárták az olimpiáról. A nyilatkozók ugyanakkor nevük elhallgatását kérték, mert az ítélet még nem nyilvános.

Az már szeptemberben kiderült, hogy az üzbég versenyző Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését. Hatos Gábor eredetileg ötödikként zárt az ötkarikás játékokon, de ezzel az ítélettel dobogóssá, bronzérmessé léphet elő.

A 28 éves sportoló a magyar olimpiai csapat 18. érmét szerezheti, s egyben a harmadik birkózó lehet, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, míg Módos Péter (55 kg) harmadik lett.
A brit fővárosban 8 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé lehet a hatodik bronz.

(Forrás: MTI)


Forrás: MTI