Hazaérkezett az olimpiai csapat a téli olimpiáról

Hazaérkezett az olimpiai csapat a téli olimpiáról

2018. 02. 25.
Megosztás

Vasárnap délelőtt 11 óra előtt nem sokkal landolt a Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren az Emirates légitársaság Boeing 777-es gépe, melynek fedélzetén a magyar szempontból minden idők legeredményesebb téli olimpiáját teljesítő magyar csapat utazott.

A több mint 24 órás utazás során a légitársaság még pezsgővel és tortával is kedveskedett a bajnokokat is magába foglaló csapatnak.

A repülőtérről buszokkal érkeztek a csapattagok a zsúfolásig megtelt Gyakorló Jégcsarnokba, ahol a sportolókat név szerint, eredményeiket ismertetve köszöntötték, közben kivetítőn felelevenítették a téli olimpia magyar szempontból legemlékezetesebb pillanatait, Jászapáti Petra, valamint a férfi és női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó döntőit.

A magyar sportolók a téli olimpiák történetében az eddigi legjobb eredményeket produkálták: egy aranyérmet nyertek, 1 negyedik, 2 ötödik és 1 hatodik helyet szereztek. A dicsőségtábla itt megtekinthető.

A magyar aranyérmek száma 177, és 302-re emelkedett a magyar olimpiai bajnok sportolók száma.

A fogadás után a családtagok, szurkolók, sporttársak és a média vette "birtokba" a versenyzőket.

A sífutó Szőcs Emőke és Kónya Ádám már korábban hazatért Phjongcshangból, mivel további versenyprogramjuk ezt diktálta...

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)