RTE 6029 2

Ováció fogadta Budapesten a 3 éremmel hazatérő gyorskorisokat

2022. 02. 18.
Megosztás

Isztambul érintésével, közel félórás késéssel - de három éremmel a zsebében - hazaérkezett Budapestre a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a pekingi téli olimpiáról.

Elsőként Magyarország első egyéni olimpiai bajnokát köszöntötte a repülőtéren a szövetség elnöke, Kósa Lajos és ifj. Telegdi Attila gyorskorcsolya ágazati sportigazgató.

A csomagjaik felvétele után a sportolók továbbindultak a Gyakorló Jégcsarnokba, ahol a családtagok, lelkes fiatal szurkolók már várták a küldöttséget.

RTE 5989 2

A várakozás percei alatt sem unatkozott az összegyűlt közönség a jégcsarnokban, hiszen újra megnézhették a pekingi téli olimpia döntő futamait. Először a színpadra szólították azokat a stábtagokat és segítőket, akik a háttérben tevékenykedtek, segítették a sportolókat, és munkájuk elengedhetetlen összetevője volt a sikernek.

RTE 5878 2

Aztán a jégre léptek az ötkarikás játékok hősei, akiket a szurkolók és a média képviselőin felül a Csanádi Árpád olimpiai iskola fiatal tanulói is üdvrivalgással fogadtak.

RTE 6157 2

A hivatalos köszöntők és beszédek után a szurkolók megrohamozták az olimpikonokat, egy közös kép és autogram reményében.

RTE 6187 2

Az ünnepség után rendezett sajtótájékoztatón rövid köszöntőt mondott a MOB elnöke, Gyulay Zsolt is.

„Sok olimpián voltam már, de ez volt az első téli ötkarikás játékok, ahol részt vehettem. Azt gondolom, hogy ez a siker nem csak a short track-nek, hanem az összes téli sportágnak a hasznára válhat, amiből motivációt meríthetnek és felzárkózhatnak. Eddig ez nem volt természetes, hogy a téli olimpián érmekkel számolhatunk, ez most megváltozott, és remélem, hogy 4 év múlva még sikeresebbek lehetünk."

A hosszúra nyúlt sajtótájékoztató befejeztével hazaindulhattak az olimpia magyar „hősei” rövid megérdemelt pihenőjükre, hiszen jelen állapot szerint március közepén megtartják a sportág világbajnokságát, ahol megint szeretnének minél fényesebb érmekkel hazatérni.

A Pekingből hazaérkezett sportolók meghívást kaptak a Freeze Magyarock Budapest elnevezésű télisport-fesztiválra, ahol várhatóan vasárnap délután 17 óra körül léphetnek színpadra.

RTE 6236 2
RTE 6223 2
RTE 6149 2

A MOB elnöke, Gyulay Zsolt, valamint Fábián László sportigazgató is üdvözölte a hazatérő sportolókat. A képen középen Kósa Lajos, a korcsolyaszövetség első embere. Az eseményen részt vett Vékássy Bálint főtitkár is.

(Magyarock/Lupkovics Dóra, Balássy László; fotók: Róth Tamás)