Parkes 1

Helyreállt a világ rendje: jó játékkal nyertek női pólósaink Kanada ellen

2024. 07. 29.
Megosztás

Szépen felépített győzelemmel reagált a nyitány vereségére a női vízilabda-válogatottunk, amely a következő csoportfordulóban szabadnapos lesz.

Ugyan nem a mi csoportunk történése, ám nagyon is említésre méltó, hogy a legutóbbi három olimpia győztese, az Egyesült Államok női vízilabda-válogatottja kikapott Spanyolországtól, méghozzá úgy, hogy 3–2-nél vezetett utoljára, aztán 6–11-es hátrányból kozmetikázott valamennyit a lefújásra, de az is 11–13-nál érte.

Egyértelmű meglepetés ez, egyben bizonyíték arra, amit mindenki hangoztat a két pólótorna részvevői közül, hogy senki ellen sem lehet biztosra menni.

1
MTI

Az mindenesetre első rangú kezdésnek számított, ahogy Rebecca Parkes centerakciógóllal megszerezte a vezetést – kivált, mert a megelőző támadásban hiába küzdötte le a bekkje, nem kaptunk emberelőnyt.

Parkes aztán iménti találatát is überelte, amikor már a víz alá nyomták, de ő azért csavarból a kapuba húzta a labdát!

Ezután a csapatkapitány, Keszthelyi Rita percei következtek, aki lőtt egy kapufát, hátul blokkolt egy fontosat, majd a túloldalon ismét kapufásat lőtt, csak ez be is libegett. Ezzel megcsinálták a lányok a Hollandia elleni meccs inverzét: 3–0-lal kezdtek, a szünetre pedig 4–1-gyel mehettünk.

Keszi 1
MTI

A második kicsit nehezebben indult, pedig a fórokat szállították a centereink, beszállt a termelésbe Mahie Géraldine is, Gurisatti Gréta pedig két támadáson belül kétszer talált be, amivel négyre hízott a különbség.

Persze közben azért az ellenfél sem csak úszkált, Hayley McKelvey szép góllal állította be a 7–3-as félidei eredményt.

Az általában döntő harmadik negyed elején kicsit megállt a tudományunk, viszont hátul Magyari Alda, a bekkek és a kedves gólbíró tartották a frontot, úgyhogy habár találat nélkül, de nem jelentéktelen vezetéssel haladtunk előre.

Magyari 1
MTI

Az persze nem esett jól, hogy 10:19-nyi játékidőn át gól nélkül maradtunk. Ám mivel a rivális is csak egyet lőtt közben, erre két Garda- és egy Vályi-góllal reagáltunk, nemhogy tragédia nem történt, egyenesen kétszer annyi találatnál jártunk, mint az ellenfél – ráadásul közben már az utolsó negyedbe léptünk, tehát az idő nekünk dolgozott.

Továbbá a játékosaink sem álltak le, akadtak már triplázóink és duplázóink, így pedig nem lehetett kérdés, hogy nagyon szépen összerakott győzelem lesz a vége – így is lett.

Mivel a női pólótorna csoportjai páratlan létszámúak, minden fordulóban van egy szabadnapos: legközelebb ez a mi csapatunk lesz, a lányok tehát péntek este 20:05-kor folytatják majd Kína ellen.

VÍZILABDA
Nők, A-csoport, 2. forduló
Magyarország–Kanada 12–7 (4–1, 3–3, 1–1, 4–2)

Mihók 1
MTI

VÉLEMÉNY

Keszthelyi Rita: „Ugyanazzal a taktikával mentünk neki Kanadának is, mint az előző meccsen Hollandiának. Akkor is megvolt a tartásunk, de talán kissé megilletődöttek is voltunk. Ezúttal azt tűztük ki magunk elé, hogy ezt a győzelmet vegyük el, mert nem fogják ideadni. Ez látszott minden mozdulatunkban.

Nagyon jó volt a kommunikációnk, de azért akadtak elherülhető kapott góljaink, és az is látszik, hogy emberelőnyben tovább kell javulnunk. Az viszont pozitívum, hogy ugyan egy egész hetet készültünk együtt Kanadával, és ilyenkor fel szoktuk húzni egymást, ez most elmaradt. Mi továbbra is a saját játékunkat játszottuk, nem zavarodtunk meg semmitől, kontrától, ítélettől, hanem csináltuk a dolgunkat, koncentráltuk a védekezésre és Alda is jól védett. Mindenki beletette a magáét, igazi csapatmunka volt.

Sosem lehet tudni, hogy mi a jó a meccsbeosztás tekintetében. Most elkaptuk a fonalat, de három nap múlva is fel fogjuk tudni venni és az Kínának már a negyedik mérkőzése lesz. Nekünk mindenképp úgy kell bemennünk, hogy vért iszunk. Az lesz a következő célunk, hogy a következő győzelmet is elvegyük!”

Keszi 2
MTI

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.