Hoki

Hibátlan a 3x3-as lány jégkorongválogatott

2024. 01. 21.
Megosztás

Három meccs, három győzelem a 3x3-as lány jégkorongválogatott mérlege, amely vasárnap két mérkőzést játszott, délelőtt 18–0 arányban legyőzte a törököket, este pedig a 13–3-ra a kínaiakat.

Reggeli után összetartás-gyanánt hóembert építettek, majd rövid pihenő után játszottak egy meccset (18–0 a törökök ellen), újabb rövid pihenő után pedig egy újabb intenzív találkozó következett, immár egy nehezebb ellenfél, Kína ellen, de a magyar lányok ott is meggyőző fölénnyel nyertek (13–3).

Szabó Bonita és Hiezl Réka a meccs után elmondta, nagyon kell figyelni arra, hogy jól beosszák az erejüket, hiszen három napon keresztül két-két meccset játszanak, és ez még csak az első volt, de igyekeznek követni az edzői utasításokat. Az eredménnyel eddig nagyon boldogok.

Mint ahogy örült a látottaknak Marleen Collins Delaney, a magyar csapat szövetségi kapitánya is: „Intenzív napon vagyunk túl, és vár még ránk kettő ugyanilyen. A két meccs között kevés idő volt a pihenésre, ráadásul egy erős kínai csapattal találkoztunk, de a lányok nagyon jó teljesítményt nyújtottak. Az eredmény nagyon nagy különbséget mutat, de nekünk nagy elvárásaink is vannak. A lányok a legjobbak akarnak lenni a világon, remélem, be is bizonyítják, hogy azok.”

A kérdésre, hogy mit mondott a nap elején a lányoknak, azt válaszolta: koncentráljanak a gólokra, a pontokra, az ellenfélre, legyen jó a hozzáállásuk, és ha ez megvan, élvezni fogják a meccset. Ebben nem is volt hiba.