Hivatalos: Krakkó lesz a III. Európa Játékok házigazdája

Hivatalos: Krakkó lesz a III. Európa Játékok házigazdája

2019. 06. 23.
Megosztás

Az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) közgyűlése szombaton egy anonim szavazás során a vártaknak megfelelően a lengyelországi Krakkót és környékét, a Malopolska régiót választotta a 2023-as Európa Játékok helyszínéül.

Mind az 50 európai nemzeti olimpiai bizottság képviseltette magát a minszki megnyitó másnapján esedékes választáson.

„Biztosak vagyunk abban, hogy ez a fantasztikus multisport-esemény hozzájárulhat majd az európai sport fejlődéséhez, emellett pedig népszerűsítheti Lengyelországot, Krakkót, és Malopolska régióját"- mondta a Lengyel Olimpiai Bizottság elnöke, Andrzej Krasnicki.

A következő lépés a 2023-as játékok programjának meghatározása, illetve az EOC illetékes koordinációs bizottságának felállítása lesz.

„A 2020-as olimpiai alapelvek által kijelölt stratégiát fogjuk követni. Ez azt jelenti, hogy meg kell határoznunk a kritikus sportágakat, és egyeztetnünk kell a szervezőkkel, hogy mely egyéb sportágak szerepeljenek a programban, nagy hangsúlyt fektetve azokra, amelyek olimpiai kvalifikációs versenyként vagy Európa-bajnokságként tekintenek a játékokra"- tette hozzá Janez Kocijancic, az EOC elnöke.

(eurolympic.org)