Hoffmann Bea óvatos, de vasárnap ő is győzelemben bizakodik a spanyol Itxako ellen

2012. 03. 04.
Megosztás

Húszéves pályafutása során mindig igazi csapatember volt Hoffmann Beáta, aki szép csendben, szinte észrevétlenül jutott el 129 válogatottságig a női kézilabda válogatott egyik kapusaként.

A legeredményesebb éveit az Építők SC-ben eltöltött játékos 1992 óta végérvényesen visszaköltözött Győrbe, ahol az összes utánpótlás korú csapat mindenes koordinátora, mellette az ifjúsági kapusok edzője.

A mob.hu a vasárnapi, újabb BL ütközet előtt előbb a két, kapuban eltöltött évtizedről kérdezte Hoffmann Beát.

„Tizenegy évesen kezdtem és az első perctől csak és kizárólag a kapusposzt érdekelt” - válaszolt.
„A Győri Textilesből kerültem Budapestre, az Építőkhöz, ahol 1985 és 1992 között háromszor lettünk magyar bajnokok, a BEK-ben pedig eljutottunk a legjobb négy közé. Majd visszatértem Győrbe, ahol a Sportközpont SE, a Kinizsi, végül pedig az ETO hálóját őriztem.”

- Számos edző keze alatt készült, kiktől tanult különösen sokat?

„Mindenkitől átvettem valamit. Németh Gábor, Adorján János, Horváth Lajos, Róth Kálmán és Vura József egyaránt elismerésre méltó munkát végzett, de a sor elejére mindenképpen Laurencz László neve kívánkozik. Döntő szerepe volt abban, hogy ennyi válogatottságig jutottam. Igaz, rengeteget „szekírozott” is bennünket, de ma már ez nem érdekes.”

- Az ő vezetésével szerzett a válogatott bronzérmet Atlantában, az olimpián.

„Nagy élmény volt az 1996-os játékokon harmadik helyen végezni. Az különösen sokat nyomott a latban, hogy az utolsó meccsen győztesként mehettünk az öltözőbe.”

- 1998-ban visszavonult, de az óta is a Magvassy Mihály Sportcsarnokban éli az életét.

„Számomra ez tökéletes, az utánpótlással foglalkozhatok, s a kapusedzőség is kedvemre való. Van edzői minősítésem, de soha nem vágytam csapatra. Évekig Pálinger Katival is gyakorolhattam, azt is nagyon élveztem.”

- Mennyire kíséri figyelemmel a magyar női kézilabda válogatott dolgait?

„Természetesen folyamatosan képben vagyok. Most éppen a nők vannak hullámvölgyben, így a férfiak áprilisi, olimpiai selejtezőjén kétszeresen is drukkolni fogok az olimpiai kvóta megszerezéséért.”

- És a Győri Audi ETO sikereit miként éli meg?

„Ki ne örülne annak, hogy ilyen jól megy a csapatnak? Az eddigi, rendkívül jó játék ellenére óvatos vagyok, hiszen már többször álltunk közel a BL-sikerhez. Remélem, vasárnap a spanyol Itxako elleni visszavágón megint lépünk egyet előre. A kivételesen hálás győri közönség bíztatásán biztosan nem múlik majd a siker.”

(Forrás: Jocha(Press) Károly )