Hollywoodi sztár is lesz az itthoni kempóvébén

Hollywoodi sztár is lesz az itthoni kempóvébén

2014. 02. 28.
Megosztás

Magyarország ad otthont 2014-ben a kempo-világbajnokságot, amelyre filmsztárok is érkeznek VIP-vendégként.

Budapesten, április 24. és 26. között rendezik a XI. IKF kempo világkupát és világbajnokságot, amely a 10 és 16 év közötti versenyzőknek Világkupa, míg a 16 évnél idősebb versenyzők számára vébé lesz. A versenyt a MOM Sport és Uszoda Központ Rendezvénycsarnokában rendezik meg.

A versenyre 40 ország közel 1000 harcosát várják, az első nap során a technikai számokat (kata, fegyveres kata és önvédelem), valamint a submission számot rendezik meg, a második napon a semi kempo és a knock down küzdelmeire, a harmadik napon pedig a full kempo számra kerül sor.

A világbajnokság fővédnöke Dr. Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Soltész Miklós szociális államtitkár, valamint Pokorni Zoltán országgyűlési képviselő, Hegyvidék polgármestere. A verseny VIP vendége Jeff Speakman (a képen) holywoodi filmsztár, kempo mester, valamint Benny Urquidez színész, kick-boksz világbajnok lesz.

A kempo egy tradicionális, távol keleti küzdősporton alapuló, de állandóan fejlődő küzdősport, amely kreativitást igényel és gondolkozni is tanít, célja, hogy művelőinek egész személyisége fejlődjön, testi, lelki és szellemi téren is. A kempo szó jelentése: az ököl törvénye.

(Magyar Olimpiai Bizottság, nem olimpiai sportágakért felelős tagozat)