Honvédelmi nap a tiszavasvári olimpiai kör rendezésében

Honvédelmi nap a tiszavasvári olimpiai kör rendezésében

2022. 09. 27.
Megosztás


Szeptember 23-án Tiszavasváriban első alkalommal került megrendezésre Honvédelmi Nap, a Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület kezdeményezésére, a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése, valamint a honvédelmi nevelés, illetve a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében. A helyszín a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium volt.

Elsőnek Szabó Zoltán, a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója köszöntette a megjelenteket az iskola aulájában. Majd Kertész József százados, a Hajdú-Bihar megyei Katonai Igazgatási Központ szaktisztje három turnusban tartott pályaorientációs előadásokat a Nyíregyházi SZC Tiszavasvári Szakképző Iskola és Kollégium, a Váci Mihály Gimnázium és a Tiszavasvári Általános Iskola Kabay Iskolai Egység diákjainak.

A szabadban forgószínpad-szerűen vettek részt a különböző foglalkozásokon (airsoft fegyveres célbalövés, lövészet, mocsárjáró képességekkel rendelkező speciális járművek megismerése, különböző akadálypályák teljesítése, csapatversenyek); mindezek mellett kézigránát-célbadobás is szerepelt a programok között.

Ezt követően a Honvédelmi Napi Teremlabdarúgó Kupa elnevezésű mérkőzésre került sort a Tiszavasvári Városi Sportcsarnokban.

A rendezvény nagyon jó hangulatban, nagy sikerrel, több mint 300 iskolás részvételével került lebonyolításra, ahol nagyon sok érdekes dologgal sikerült a fiatalokat megismertetni.

(MOA/Tiszavasvári Olimpiai Baráti Kör Egyesület)