Hungarian GP: Errani nem védi meg elsőségét

Hungarian GP: Errani nem védi meg elsőségét

2013. 07. 05.
Megosztás

Mint már hírül adtuk négy magyar kapott helyet egyesben a főtáblán a hétfőn rajtoló, 235 ezer dollár összdíjazású Hungarian GP női tenisztornán.

Babos Tímea kifejtette, az utóbbi hetek nem úgy sikerültek a számára, ahogy szerette volna, a wimbledoni első fordulós búcsúja óta Magyarországon töltődik fel, és a budapesti verseny után is legalább két hetet pihen.

"Tavaly nagy nyomás nehezedett rám itthon, mert egy tornagyőzelem után voltam, de idén inkább erőt adnak az elvárások, teljes erővel edzek, és szeretném jól érezni magam a pályán" - mondta az első számú magyar teniszező, aki a sajtóesemény után rögtön az Asbóth József Stadionba utazott edzésre.

Párosban csak nyolc duó alkotja a főtáblát, ebből kettő biztosan magyar lesz. Babos Tímea a szerdán visszalépett Marosi Katalin helyett a lengyel Alicja Rosolska oldalán lép majd pályára, akivel először játszanak a párost.

Az olasz Sara Errani nem védi meg tavaly - az olimpia miatt - áprilisban elhódított címét, mivel idén más a versenyprogramja, ráadásul top 10-es játékosként már csak különengedéllyel indulhatna a budapestihez hasonló kisebb tornákon. Távollétében az első számú kiemelt a spanyol Carla Suarez Navarro (a képen) lesz, aki jelenleg 20. a világranglistán. A legjobb 60-ból heten szerepelnek majd a Római-parti salakon, a bajnok 40 ezer dollárral gazdagodik.

A program mindennap 11 órakor kezdődik, az egyes döntőt vasárnap 14 órától játsszák.űűű

Babos: Tudom, hogy fejlődök

A tavalyinál kevésbé sikerült első fél év ellenére lát bíztató jeleket a jövőre nézve a hétfőn elrajtoló, budapesti tenisztornára készülő Babos Tímea.

"Felemás hat hónap van mögöttem. Tavaly az év első fele ideálisan alakult, pedig nehéz volt megszoknom a WTA-körforgást, azért nem is jöttek később az eredmények. Idén viszont reálisabb tenisz volt, és bár az eredményeim lehetnének jobbak is az edzésmunkám és játéktudásom alapján, tudom, hogy fejlődök, és a jövő szempontjából ez a legfontosabb" - nyilatkozta csütörtök délelőtti edzése után az MTI-nek a világranglistán 99. játékos, hozzátéve: nehezen állt át a juniorok után a felnőtt versenyekre, mivel a római-parti torna kivételével sehol sem kapott támogatást, így "végig kellett rágnia" magát a kisebb versenyeken. Így amíg juniorként évi 80 mérkőzésből 75-öt megnyert, felnőttként 40-ből nagyjából 20-szor jön össze a győzelem.

Az első fél év legnagyobb élményeként a 20 éves soproni teniszező az Indian Wells-i és miami versenyt említette, no meg Monterreyt, ahol amúgy tavaly élete első WTA-trófeáját hódította el.

"Ott vertem meg Ana Ivanovicot, zseniális a hangulat, és azóta már két mexikói barátom is járt nálunk itt Magyarországon" - mesélte. Ami Nikola Andjelic áprilisi érkezését illeti, Babos kifejtette, hogy a szerb edző közreműködésével főként kondicionálisan változott meg a felkészülése, hosszabb labdameneteket gyakorolnak, és - noha nem szereti - beépült a programba a hosszútávfutás is.

A 20 éves játékos a Hungarian GP után két hetet pihen, majd nagyobb meccsrutin érdekében kisebb ITF-tornákon indul a US Openig. Az év hátralévő részében kevés megvédendő világranglistapontja van, így jó játékkal esélye lehet megközelíteni tavaly augusztusi pozícióját, amikor legjobbjaként 59. volt a WTA-rangsorban.

A budapesti verseny kapcsán a kedden délután kezdő Babos közölte, az a célja, hogy élvezze a játékot, és a magyar közönség jelenlétét ne nyomásnak, hanem felszabadító erőnek érezze.

"Az angliai tornák után nyolc-tíz nap alatt átálltam itthon a salakos borításra. Az Asbóth József Stadionban egyébként hihetetlenül gyors a pálya, ami kedvez nekem. Olyan, mintha magaslaton játszanánk, nagyon tetszik, ma délután is ott edzek. És végre jó az idő, Angliában és a Roland Garroson is hűvös-esős körülmények voltak, szóval élvezem a napsütést."

(Forrás: MTI)