Huszonnégy válogatott indul a magyarországi vb-n

Huszonnégy válogatott indul a magyarországi vb-n

2012. 10. 10.
Megosztás

A férfi ifjúsági kézilabda-világbajnokságról egyeztetett a magyar szövetség.

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) vezetése Bázelben hivatalos megállapodást írt alá a nemzetközi szövetséggel (IHF) a jövő évben Magyarországon rendezendő férfi ifjúsági világbajnokság lebonyolításáról.

Az MKSZ keddi közleményében jelezte: eldőlt, hogy a felnőtt vb-khez hasonlóan az Érden és Budaörsön sorra kerülő tornán is 24 válogatott vesz részt.

A sportág vezető országainak találkozóján (IHF Top Nations’Meeting) az MKSZ vezetése - Vetési Iván elnök és Bienerth Gusztáv, a nemzetközi ügyekért felelős elnökségi tag - tárgyalt a horvát szövetség elnökével, Sandi Solával a 2014-es magyar-horvát közös rendezésű női Európa-bajnokságról.

A legközelebbi ilyen egyeztetést jövő szerdán tartják, mivel két nappal később a kontinenstorna szervezőbizottsága prezentáción ismerteti az európai szövetség (EHF) vezetőivel a viadal legfontosabb szervezési részleteit.

A bázeli egyeztetésen részt vett - többek között - az IHF részéről Hasszan Musztafa elnök és Jean Brihault, az EHF első embere, illetve az MKB Veszprém és a Pick Szeged egy-egy képviselője, Sevinger Zsolt és Szűcs Ernő. A fő napirendi pontok között szerepelt az IHF, a tagszövetségek, valamint a klubok közötti együttműködés elmélyítése.

(Forrás: MTI)