019

Idén is segélyezett a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága

2023. 11. 16.
Megosztás

Az idén májusi összejövetel után, most novemberben is találkozott a Magyar Olimpiai Bizottság Mező Ferenc Sportbizottsága a rászoruló nyugdíjas világ- és Európa-bajnoki érmes sportolókkal, özvegyekkel, valamint a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő szépkorú sportszakemberekkel, a Larus Étteremben tartott segélyező ebéd keretében.

Az eseményen részt vett Gyulay Zsolt, a MOB elnöke és Fábián László főtitkár is. A sportvezetők kötetlenül beszélgettek a megjelent sportolókkal. A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága részéről dr. Bodnár András elnök köszöntötte a résztvevőket, majd az olimpiai bajnok vízilabdázó Vaskuti István kenus és Erdős Sándor vívó bajnoktársával közösen adta át a nyugdíjas sportolóknak a támogatást.

002
MOB-Média/Szalmás Péter

A testület összesen több mint 12 millió forint értékű támogatásokról döntött az október 18-ai ülésén. Ennek értelmében 69 fő szépkorú – köztük 43 érmes egykori sportoló, 10 özvegy és 9 szakember – összesen 10 millió 800 ezer forint támogatásban részesül, 7-en pedig rendkívüli, 200 ezer forintos (összesen 1 400 ezer forint) támogatást kapnak.

005
MOB-Média/Szalmás Péter

Maga a bizottság idén 30 éves. A MOB Mező Ferenc Sportbizottsága 2011 óta segíti a rászoruló sportolókat és azok özvegyeit. A magyar sport rendelkezik olyan múlttal, olyan sportsikerekkel és tradíciókkal, amelyre az egész nemzet büszkén tekinthet, a korábbi sikereket elért egykori élversenyzők nem mindegyike él olyan körülmények között idős korára, amilyet sportpályafutása befejezése után megérdemelne. Erre figyel többek között a MOB Mező Ferenc Sportbizottsága, és minden évben két alkalommal segélyezi a rászorulókat.

009
MOB-Média/Szalmás Péter