Idén újabb 25 sporttehetség nyerte el a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert ösztöndíját

Idén újabb 25 sporttehetség nyerte el a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert ösztöndíját

2021. 03. 01.
Megosztás


A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány kihirdette új ösztöndíjasai névsorát. A program újdonsága, hogy a tandíjköteles képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is benyújthatták pályázatukat. A huszonöt fiatal sporttehetség az ösztöndíjprogram keretében közel 22 millió forintos támogatásban részesül.

A BOM Alapítvány pályázatán nyolcadik alkalommal indulhattak azok a fiatalok, akik olimpiai- vagy paralimpiai kerettagok, és élsportolói karrierjük mellett felsőfokú tanulmányokat is folytatnak. A friss ösztöndíjasokkal együtt már több mint 150 sportoló támogatása fűződik az Alapítványhoz. Ebben az évben az önköltséges képzésben résztvevők mellett az állami ösztöndíjasok is pályázhattak a programra, akik szabadon felhasználható támogatást nyertek el. A huszonöt sikeresen pályázó sportoló közül hatan tandíjköteles, tizenkilencen pedig állami ösztöndíjas képzésben folytatják tanulmányaikat. A friss ösztöndíjasok között számos sportágból képviselik magukat világ- és Európa-bajnok tehetségek, köztük több parasportoló is. Az Alapítvány ösztöndíjprogramjában nyertes fiatalok a MOB első elnökéről elnevezett, „Berzeviczy Albert ösztöndíj”-ban részesülnek.

A BOM Alapítvány, illetve stratégiai partnerei, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság számára fontos, hogy a fiatalokat erősítse abban, hogy a sportkarrierjük mellett az önképzésre és a tanulásra is kiemelt figyelmet fordítsanak, amivel a későbbiekben további sikereket érhetnek el az élet más területein is.

„Nagyon örülünk, hogy az ösztöndíjprogramunk közel tíz éve töretlen népszerűségnek örvend, és egyre több sporttehetséget tudunk támogatni abban, hogy megmutathassák rátermettségüket az iskolapadban, és bizonyíthassák, hogy a befektetett munkának a sporton kívül is látható eredménye van. Mindez nem valósulhatna meg a támogatóink és partnereink nélkül, akik bizalmukat ebben a rendkívüli időszakban tovább erősítik: a Magyar Paralimpiai Bizottsággal 2024-ig meghosszabbítottuk a stratégiai megállapodást, támogatóink köre pedig tovább bővült a GRÁNIT Bankkal és a Masterplast Nyrt.-vel” – mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke.

Az együttműködéssel kapcsolatban Hegedüs Éva, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „Ahogy a bankszektorban, úgy a sport világában is kifejezetten fontos az eredményes, hatékony munka és a tanulás. A BOM Alapítvány az ösztöndíj- valamint karrierprogramjával olyan támogatási rendszert dolgozott ki, amihez öröm csatlakozni, izgatottan várjuk az együttműködést, amivel mi is aktív részeseivé válhatunk az alapítvány munkájának és törekvéseinek.”

„Elkötelezettek vagyunk az ifjúság és a felnövekvő generációk támogatásában, társadalmi felelősségvállalási programjaink a kezdetek óta a gyermekek jólétét és fiatalok patronálását célozzák. Ezért is nagy örömmel csatlakozunk a BOM Alapítvány támogatói közé, és büszkén vállalunk részt abban az egyedülálló ösztöndíj- és karrierprogramban, amely lehetőséget nyújt a szerényebb anyagi helyzetű fiatal tehetségek számára is, hogy a sportban és a tanulásban is kibontakoztathassák képességeiket” – tette hozzá Tibor Dávid, a Masterplast elnöke.

Az idei ösztöndíjasok névsora:

Bőhm Csaba, öttusa, Testnevelési Egyetem/BSc edző
Csere Gáspár, atlétika, Testnevelési Egyetem/sport, nevelés- és társadalomtudomány
Csikós Zsóka, kajak, Testnevelési Egyetem/sport- és rekreációszervezés
Ekler Luca, paraatlétika, Testnevelési Egyetem/MSc szakedző
Érdi Mária, vitorlázás, Budapesti Corvinus Egyetem/gazdálkodási és menedzsment (angol)
Gasparics Fanni, jégkorong, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem/villamosmérnök
Gyurátz Réka, atlétika, Testnevelési Egyetem/MSc szakedző
Hammerl Soma Richárd, sportlövészet, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem/gazdaságinformatikus
Helebrandt Máté, atlétika, Nyíregyházi Egyetem/sport- és rekreációszervezés
Kardos Bence László, öttusa Testnevelési Egyetem/BSc edző
Keszthelyi-Nagy Rita, vízilabda, Testnevelési Egyetem/BSc edző
Kiss Péter Pál, parakajak, Kölcsey Ferenc Gimnázium
Kreiss Fanni, vívás, Semmelwei Egyetem/ ápolás és betegellátás, gyógytornász
Kriza Anna, judo, Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium
Kropkó Mária, triatlon, Kölcsey Ferenc Gimnázium
Lupkovics Dóra, vívás, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem/ marketing Msc
Mészáros Krisztofer, torna, Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportisk. Technikum
Olasz Anna, úszás, Debreceni Egyetem/sportközgazdász
Pásztor Flóra, vívás, Testnevelési Egyetem/BSc edző
Payer Kata, paraúszás, Kürt Alapítványi Gimnázium
Rendessy Eszter, kajak, Kölcsey Ferenc Gimnázium
Száraz Evelin Eszter, paraúszás, Kolping Katolikus Iskola - Sportgimnázium
Tóth Zita, alpesi sí, Újpesti Bródy Imre Gimnázium
Vas János, jégkorong, Testnevelési Egyetem/BSc edző
Zombori Gábor, úszás, Testnevelési Egyetem Gyakorló Gimnázium

(BOM; fotó: MOB/Szalmás Péter)