Győztünk a világbajnoki éremtáblázaton

Idényzáró-idénynyitó sárkányozás Pesterzsébeten

2013. 03. 21.
Megosztás

Véget ér a medencés idény, és már csak néhány hetet kell várni, hogy megkezdődjön a szabadtéri szezon a sárkányhajós szakágban.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség idényzáró-idénynyitó eseményként március 23-án megrendezi a Medencés sárkányhajó párbajt az ESMTK Pesterzsébeti Uszodában, a verseny fővédnökei, Szabados Ákos Pesterzsébet polgármestere és Földesi Gyula XX. kerületi országgyűlési képviselő lesznek.

Tavaly a Népligeti uszodában vehettek részt először ilyen párbajon a sárkányhajósok, az esemény óriási sikert aratott. Az idén is nagyon népszerű a párbaj, hiszen az előzetes nevezések alapján 15 vegyes egység, 10 férfi és 6 női csapat nevezett, utóbbi kategóriában például ott lesz a női raftingválogatott is. A csapatok ezúttal két tízes hajóban, csigás megoldással egymást elhúzva mérkőznek meg.

A versenyeket követően megrendezésre kerül az I. Duna Garden **** Sákányhajós BÁL amelyen a mulatság, a kellemes ételek és italok mellett terítékre kerülhetnek a sportággal kapcsolatos kérdések is.

„Izgalmas idény elé nézünk – mondja Csabai Edvin, a sárkányhajós szakág vezetője -, hiszen folyamatos fejlesztéseken esik át a szakág. Az idén új lebonyolítási rendet vezetünk be, a Roadshowkon, a profi csapatoknak és az újoncoknak külön kategóriákat hozunk létre, ami kiegyenlítettebbé teszi majd a versenyeket. Örömteli, hogy az egyesületek sportágfejlesztési terveiben kiemelt helyen szerepel a sárkányhajó, mint szabadidős lehetőség, folyamatosan alakulnak a csapatok, egyesületek, legutóbb Komáromban jött létre sárkányhajós klub. Ugyanakkor nyitunk a fiatalok felé is, hiszen pár hét múlva elindul Suli sárkányhajó programunk is, amelynek első állomása Baja lesz.”

(Forrás: kajakkkenusport.hu)