Kovetseg

Illusztris vendégek a magyar–koreai hokimeccsen

2024. 01. 23.
Megosztás

Félház előtt játszották a Magyarország–Korea 3x3 lány hokimérkőzést, és a jégcsarnokban ülők 98 százaléka a hazaiak sikeréért drukkolt. Volt azonban egy maroknyi magyar drukker, köztük a MOB munkatársai és a szöuli magyar nagykövetség munkatársai, akik meglátogatták a Team Hungary-t.

Ennél jobb kora délutáni programot nem is választhattak volna keddre a szöuli magyar nagykövetség munkatársai, Szelezsán Anett első beosztott diplomata, Pusztai Kálmán külgazdasági attasé és Szűts András kulturális attasé. Csatlakoztak a gangneungi hokicsarnok lelátóján a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkárához, Fábián Lászlóhoz, és sportigazgatójához, dr. Bartha Csabához. A szakértő kommentárokat pedig első kézből hallhatták a magyar férfiválogatott korábbi kiváló kapusától, Szuper Leventétől.

Kezdésre befutott Gyurta Dániel olimpiai bajnok, a NOB sportolói bizottságának tagja is, aki utóbbi minőségében érkezett az ifjúsági olimpiára, de ha ideje engedi, megnézi a magyar érdekeltségű eseményeket. Ezúttal is így tett. A követség munkatársai számára is új volt ez a sportágban is viszonylag újnak számító formája a jégkorongnak, ám hogy élvezték, azt letagadni sem tudták volna.

„Egyáltalán nem láttam még élőben hokimeccset, ilyet meg pláne nem, de nagyon tetszett – mondta mosolyogva Szelezsán Anett. – Nagyon pörgős, gyors meccset játszottak a lányok, nagyon ügyesek voltak, végig tapsoltuk az egész meccset. Ha nem is tudunk minden nap eljönni, Szöulból azért követjük az eseményeket, hiszen ilyen messze otthonról nagyon sokat számít az embernek, hogy itt van egy ilyen nagy magyar csapat, amely ráadásul jól is szerepel.”

A követségi delegáció ezután az olimpiai faluban vendégeskedett, ahol megnézhette, miként élik mindennapjaikat a magyar sportolók, amikor éppen nem valamelyik sí- vagy jégpályán küzdenek az ellenfelekkel.