Ilyen még nem volt: felszállás a Parlament előtt

Ilyen még nem volt: felszállás a Parlament előtt

2013. 04. 30.
Megosztás

A Nagy futam elnevezésű program keretében Besenyei Péter műrepülő-világbajnok a rakpartról száll fel magyar gyártmányú gépével.

A Hungaroring Sport Zrt. szervezésében szerdán sorra kerülő Nagy futam elnevezésű program keretei között Besenyei Péter műrepülő-világbajnok, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok, valamint Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság magyar pilótája és Talmácsi Gábor, a 125 kcm-es kategória 2007-es gyorsaságimotoros világbajnoka szórakoztatja a közönséget Budapest belvárosában, a Clark Ádám tér-Lánchíd-Széchenyi István tér-József Attila utca útvonalon.

Besenyei Péter május 1-én 14 órakor a rakpart Parlament előtti részéről „füstölős” felszállással kezd Corvus 540 racer típusú magyar gyártmányú repülőgépével. A műrepülő-világbajnok egy 10 perces bemutatóval nyit a Lánchíd környékén, majd utána Veres Zoltánnal közösen szórakoztatják a közönséget.

A programot színesíti még a Red Bull szinte teljes flottája, repülők és helikopterek egyaránt. Az eseményre kilátogató érdeklődők történelmi pillanatnak lehetne a részesei, hiszen Budapestre jön az amerikaiak nagy hatótávolságú vadászbombázója is, a P-38 Lightning, ami legutóbb 1944-ben repült az ország felett.

Alább megnézheti a Besenyei Péterrel készített beszélgetést, ami a skoffelza.postr.hu oldalon jelent meg.

(Forrás: telesport.hu)