Imre Géza is csatlakozott a csütörtökön rajtoló Coop Rallyhoz

Imre Géza is csatlakozott a csütörtökön rajtoló Coop Rallyhoz

2016. 09. 08.
Megosztás


Igazi hagyomány lett a Coop Rally, amely az idén tizenegyedik alkalommal, csütörtökön rajtol el. A 2016-os esemény szerdai sajtótájékoztatóján Imre Géza, a riói olimpia egyéniben ezüst- és csapatban bronzérmes (Atlantában egyéni harmadik, Athénban csapatban második helyezett) párbajtőrvívója is részt vett, aki feleségével, az olimpiai ezüstérmes kézilabdázó Kökény Beáta (2000, Sydney) kézilabdázóval csatlakozik a rallysokhoz.

A Coop Rally névadója a COOP a MOB gyémánt fokozatú támogatója, mely az 1996-os atlantai olimpia óta támogatja a magyar olimpiai mozgalmat. A rally célja az, hogy a magyar élelmiszeripari cégekre, a magyar élelmiszer-feldolgozás hagyományaira és egyben jövőjére felhívja a figyelmet. A résztvevők az útvonal során a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintik, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, színes programokon vesznek részt. A Magyar Olimpiai Bizottság a COOP üzletlánccal folyatott partneri együttműködés keretében hosszú évek óta résztvevője a COOP Rally-nak, amelynek célja felhívni a figyelmet a minőségi magyar termékekre.

Imre Géza és Kökény Beáta is jó kapcsolatot ápol a COOP-pal, hiszen több alkalommal is részt vettek az üzletlánc ötkarikás szurkolói mozgalmában, népszerűsítve a sportot, az olimpiai mozgalmat. A szurkolói mozgalom Rio előtt negyedszer indult útjra.

Az autós eseményen a MOB csapatát korábban például Kammerer Zoltán háromszoros olimpiai bajnok kajakozó és Decker Ádám világbajnok vízilabdázó képviselte.

A szerdai sajtóeseményen Csepeli Lajos, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: a Coop Rally megszervezésével sikerült a széles nyilvánosság figyelmét a magyar élelmiszerekre és gyártóira irányítani. Kemelte, hogy fontos számukra a társadalmi felelősségvállalás: egyebek közt a magyar olimpiai mozgalom és az elesettek támogatása is.

A Coop Csoport által szervezett országjáró autós túra két napja alatt több mint 600 kilométert tesznek meg a versenyzők, a Dunántúlon nyolc állomáson keresztül Székesfehérvárról Szombathelyet, Sárvárt, Pécsváradot, Szekszárdot elhagyva érnek Velencére. Eközben több ismert és kevésbé ismert élelmiszergyártó cég telephelyét érinti az útvonal.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter, archív)