Integrált tenisztábort vezet az olimpikon Szávay Ágnes

Integrált tenisztábort vezet az olimpikon Szávay Ágnes

2014. 07. 03.
Megosztás

Zánkán a napokban rendezik a harmadik alkalommal meghirdetett tenisz Erzsébet-tábort. A 90 résztvevő közül 60 gyermek a Magyarországi Iskolatenisz Program tanulója, 30 speciális sportoló pedig az MSOSZ tenisz szakágának képviselője. A tábort Szávay Ágnes londoni olimpikon vezeti, a fiatalokat 18-an felügyelik.

"Beköltöztek a táborba a Magyar Tenisz Szövetség iskolatenisz programjának kis tanulói és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség speciális teniszezői is, akik egyszerűen csak „szállodának” hívják a tábor szobáit, annyira tetszik nekik a nemrég felújított Zánkai Gyermek-, és Ifjúsági Centrum.

Ez a tábor a magyar tenisz sport történetének első integrált tenisz tábora, ami azért is különleges, mert ép és értelmileg akadályozott gyerekek először táboroznak együtt, továbbá rekord létszámú fiatal jelentkezett a táborba már az év elején, az ország minden tájáról. Jöttek ide sportolók Hódmezővásárhelyről, Gyuláról, Marcaliból, Debrecenből, Szombathelyről, Szolnokról, Szentesről, Kiskunmajsáról, Salgótarjánból, Mezőberényből, Mórról és természetesen Budapestről.

A tábor a tavaly szeptemberben dr. Szűcs Lajos MTSZ-elnök és Lengyel Lajos MSOSZ-elnök által aláírt MTSZ – MSOSZ együttműködési megállapodás által jött létre, amely keretei között mindkét szervezet támogatta a gyerekek táborozását. Míg az MTSZ egyedi tábori pólókat készíttetett, addig az MSOSZ ajándékokkal, érmekkel látta el a tábor lakóit. Köszönet az Erzsébet programnak hogy lehetőséget biztosított erre a nagyszerű kezdeményezésre, amely reményeink szerint jövőre újra elindul" - tájékoztatott az integrált tensiztáborról Sebestyén Kata, a tábor szakmai vezetője.