Iszinbajevának nem sikerült élre ugrania

Iszinbajevának nem sikerült élre ugrania

2012. 07. 12.
Megosztás

Az olimpiai bajnok orosz rúdugró ugyan nyert egy franciaországi versenyen, de a világranglista első helyét jelentő magasságot már nem sikerült teljesítenie.

A világcsúcstartó és olimpiai bajnok Jelena Iszinbajeva 4,75 méterrel nyerte kedd este a franciaországi Sotteville-les-Rouenben rendezett versenyt, azonban a 4,80-as magasságot már nem tudta teljesíteni, így a világ legjobb eredményével továbbra is a brazil Fabiana Murer (4,77 m) rendelkezik.

A londoni játékok előtt az Athénben és Pekingben is olimpiai bajnok Iszinbajeva még egy versenyen indul, július 20-án a monacói Gyémánt Liga-viadalon. A 28 világcsúcsot felállított rúdugró már jelezte, hogy a 2013-es moszkvai vb után befejezi pályafutását. A júniusban, Helsinkiben rendezett Eb-n nem indult, mert Londonra koncentrál.
Iszinbajeva az elmúlt években adós maradt a jó eredményekkel, a 2009-es berlini vb-n érvényes kísérlet nélkül kiesett, 2010-ben szünetet tartott, a tavalyi vb-n pedig hatodik volt. Idén ugyanakkor kiváló fedett pályás szezont produkált, 5,01 méterrel megdöntötte saját tető alatti világcsúcsát, majd világbajnokságot nyert.

(Forrás: MTI)