Itt a hatodik! Babos Timea és Michaella Krajicek nyert Szucsouban!!!

Itt a hatodik! Babos Timea és Michaella Krajicek nyert Szucsouban!!!

2013. 08. 11.
Megosztás

Babos Timea és Michaella Krajicek nagyon simán nyert a párosdöntőben a 125 000 dollár összdíjazású szucsoui WTA-tornán! A finálé 66 percig tartott.

A kínai, japán kettős a pénteki elődöntőben mindössze 3 gémet veszített a verseny első. kiemeltje ellen, míg Timi és holland társa a korábbi találkozókon játszmát sem veszített.
A szombati finálé aztán nélkülözte a nagy izgalmakat! Timi és Michaella Krajicek olyannyira uralta a mérkőzést, hogy az ellenfél 66 perc alatt még bréklabdáig sem jutott el. Pedig fogadóként már a 40-40 is ezt jelentette volna.

A magyar-holland páros a 33 perces első szettben először 1:1 után, majd 4:2-nél vette el az ázsiaiak adogatását. A nyolcadik gémben pedig Krajicek simán kiszerválta a játszmát.

A második szettben Timi és társa már az első játék után brékelőnybe került! Az ellenfél ugyan mindent megpróbált, de esélye sem volt az egyenlítésre. Az ötödik gémben jött az újabb brék, ez végképp eldöntött mindent.

Az utolsó játékban sem kellett izgulni, Timi és Michaella Krajicek teljesen megérdemelten hódította el a trófeát, hiszen a verseny alatt egyszer sem veszített játszmát!!!

A 20 éves magyar játékos korábban egyszer egyesben (2012: Monterrey), négyszer pedig párosban (2012: Birmingham, 2013: Bogotá, Monterrey, Marrákes) maradt veretlen.

„Természetesen nagyon örülök a győzelemnek! Nagyon nehéz héten vagyok túl, de boldog vagyok a jó játék miatt. Sajnálom, hogy az egyéni nem sikerült még jobban, de a páros kicsit kárpótol. Köszi az egész heti drukkolást:)” – nyilatkozta Timi.

Eredmény, páros, döntő:
Babos Tímea, Michaella Krajicek (magyar, holland) - Han Hszin-jun, Hozumi Eri (kínai, japán) 6:2, 6:2

(Forrás: babostimea.hu)